lördag 13 november 2010

Jacki luring

Idag bar det iväg till Osby, för sök-övningar. Som upplysning låg sökrutan (som används vid tävlingar) i en förbaskat jobbig backe. Men vi överlevde det också.
Jacki fick idag prova på dold figge. Eftersom hon inte har sökrullen i halsbandet än så hade Monika luckan till lådan, som hon låg i öppen. Först skickade jag Jacki  men hon ville inte riktigt ut, provade en gång till men det blev bara en lite sväng. Vi ropade på Monika att visa sej, då blev det fart på Jacki, vilken fart ut och hittade figgen. Och där stod vi och väntade och väntade, så säjer en "det förvånar mej inte om hon krupit in i lådan". Jag kallade, hon kom utan rullen. Men vi körde på med en visning, ut och visa, bra.  Monika berättade att helt riktigt hade hon krupit in till henne pussat och varit så mysig och ville inte gå och ta inte ta rullen.
Ett skick på motsatta sida även där  dold figge,  hon kom men också här utan rulle.
 Vi körde 2 lättare och då tog hon rullen utan större tveka, tillsist provade vi en med rullen i halsbandet, med lite hjälp tog hon den och kom in. Hon har otroligt kul på dessa övningar, har aldrig sett henne så uppskruvad, far som en gasell över stock o sten. En sten kom hon inte över första försöket men skam den som ger sej provade igen och lyckades. härliga lilla hund. Skulle va kul att filma henne.
 Swea skötte sej utan anmärkning och även idag stort kliv framåt. Det är bara en som hon inte vill prata med, bara ut tveksamt och snor åt sej godiset och tillbaka till de andra som hon gillar mer och mer.
Denna veckan ska jag försöka hinna träna henne att ta rullen. Jacki ska träna kryp och framförgående. Har lite annat som också ska fixas i veckan, men ska försöka få till lite träning ändå. (tyvärr är inte livet bara hundar och deras träning)
 Jacki ska tränas på skott, i lägreklass är det 5 min plats, man skjuter 4 skott. Även Swea kan börja förberedas med lite skottövningar.

4 kommentarer:

Marie sa...

Hihi, klart att det var mysigare att lägga sig och gosa en liten stund.
Så duktig du är på att träna dina hundar!
Kram!

Carina sa...

Vill också prova sök!!!!!!!!!!!! Tror Tindra hade älskat det.Ju mer jag läsr om ditt sökträning mmer övertygad blir jag.

Kylle sa...

Det är så kul se att hur glada dom blir av våra övningar, det höjer MIN motivation att träna.
Sök är toppen, Jacki blir helt toppad. Det bästa hon vet.somish

Sanna sa...

Låter hur kul som helst med sök! Har testat med Sammy och han älskade det, är helt säker på att Sheila också skulle det. :-)