måndag 24 maj 2010

Ett kallt och blött Hässleholm
Utställning i Hässleholm: det börjar jag nog förknippa med vatten. Candys första utställning där för 3 år sen regnade det. Ett tillfälle var jag med gannen där då blåste det och var kallt.(Förra året var det nog hyfsat men det har jag glömt) I år möttes vi av en plan med oklipptgräs och vatten, geggigt och äckligt och absolut ingen tryckande värme.
 Vår ring var väl inte den värsta, den var överkomligt kan man väl säj.
 Ankis juniorhanar var först ut med strålande resultat, Diesel med Ck och både han och Ceasar placerade sej. Grattis Anki!
 Swea var först ut av mina
Här ställer vi upp för inspektion, Swea stod tålmodigt och duktigt
En språngmarsch


På bordet i väntan på domaren
 Swea fick en 2:a
 En riktig snyggebild  fick vi ta, jag tycker hon är fin. Hon har en så fin päls.  Lite besviken på 2:an, men håller med domaren och konstaterar att min Swea är lika sen utvecklingen som mina andra hundar.
Så här lyder kritiken:
14-months, nice size, feminin head, a bit round in forhead, lovly dark eye, soft expression, needs stronger neck, better shoulder placement, better croupe,needs to develop in body, lovely coat, moves nicely, would like to see a better topline, nice temperament.
Det var Swea i ett nötskal, och helt riktigt. Men för att va en valp som inte vägde mer än134g vid födslen så har hon ändå utvecklats en del
.
 Så var det födelsedagsbarnet FRIDAS tur, tänk vilken lycka att åka på utställning på födelsedagen?

Frida på bordet


Frida och Malin har tränat på att stå både fint och länge. Duktiga.
Så här lyder kritiken:
2 years bigger bitch, very nice head,dark eye, soft expresion, fairly well developed for her age, good body proportions,good coat, mowes ok,nice temperament.
en 1:a 
En fin kritik till Frida som verkligen har utvecklats i vinter. 
En frusen Malin och en trött Frida med sin födelsedagspresent bläckfisken.
Tack snälla Monica för kaffe och tårta. Populärt, hos oss alla.
Candys tur, jag hade turen att Lotta ville visa henne och det  gjorde hon jättefint. Det var riktigt fint att se er och kul för mej som fick se min tös från en annan vinkel. Tack Lotta!
Min söta Candy
Ännu sötare
AJ ! Lotta dra mej inte i håret.
Visst är hon fin, Candy fick jättefin kritiksom lyder så här
4-years, very good moving bitch, lovely type, feminin head, good bite, nice expression,nice neck and shoulders, good ribs, well angulated, merry, very nice coat condition
En 1:a.  Här är jag nöjd för så mycket bättre kan det väl inte bli.
En kul sak, jag tog flera bilder i rad på Candy och om jag studerar dom så vrider och vänder hon på huvudet hela tiden. Jag är helt säker på att hon letade efter mej ,var så uppmärksam. Kunde nästan se att när hon hittade mej att hon sa "jamen där är du ju"
 En ganska lång men tillslut en trevlig dag trots 2:an och vädret.
 NU får vi se när det blir tid för nästa. Jag, Lisa, Ellenor och Nelly ska på utflykt på lördag. Närmare bestämt till Ystad. Där efter blir det lugnt, ja lugnt och lugnt det kan ju diskuteras sonens student ska planeras och avverkas innan det händer något nytt på hundfronten.


5 kommentarer:

Carina sa...

Gränsen mellan en 1 och en 2 är inte stor och jag tycker inte man ska förakta en 2 som är ett godkänt avelsresulat. har hört av flera bla de som jobbar inom kennelklubben att i andra länder ses det inte ner på en 2 som det görs här. Har också hört att det är andra beteckningar på gång. Swea var i vilket fall superduktig i ringen och du likaså.Candys kritk är ju strålande kan det bli mycket bättre och vad kul för Frida så fin hon är!! Swr också ett genomgående tema att domaren gillade flera hundars pälsar och med det trimningen. Undras vem som gjort ett sånt bra jobb;)

Carina sa...

Swea har en superpäls!!

Monica sa...

Hej

Tack för en jättetrevlig dag och för all hjälp. Vi är supernöjda med resultatet om bedömningen.

Kram från Frida, Malin och Monica.

Grabbarna boys sa...

Hon är verkligen fin Swea.
Att ha en hund som är sen i utvecklingen och dessutom en "kratta" på att äta har vi erfarenhet av.
Teo den lille skrutten vägde 1,7 kg när vi hämtade honom vid 8 veckor.
Nu väger han ca 11 kg vid 18 månaders ålder.
Teo är ju Teo, han skyndar långsamt och tar livet med ro.
Ha det så bra!!

Sandra sa...

Grattis :) Ni var strålande i ringen och jag tycker Swea är så himla fin :)