onsdag 27 juli 2011

genrep

det kan vi nog kalla dagens träning. Swea o jag for till Hörby för att träna för Mona, min tanke var att nu ta sista chansen för lite tips inför debuten.
 Vi filade på vårt största problem " att få till raka sitt" att det ska vara så SVÅRT. Sitta är väl ingen konst men att sätta sej rakt i ingångar och halter, man tappar lite poäng om det är snett.  Så vi kämpar och kämpar ofta bra resultat med de bra tipsen vi får, så tusan om vi inte ska få till det.
 Som extra hjälp med detta moment har jag satt speglar på träskivor, meningen är att dom ska stå på vår träningsplan så jag kan se hur det ser ut, utan att titta ner på Swea. Tror vi kan ha stor nytta av våra gamla speglar.
 En övning som ska ge snabba ställande, som nog är lite försiktiga med ett tag framöver. Fick verkligen många jätte fina tips om vad som kostar poäng som jag inte tänker på. Små små detaljer. Att ge klara tydliga kommandon så Swea blir säkrare på vad jag vill.
 Swea var väldigt duktig idag och tar till sej mycket av våra övningar.  Hon tyckte även att en liten mysstund med Mona mitt i passet var mycket lämpligt.
För tillfället är Swea lite mer tillgänglig för andra och väldigt mysig och kelig, kan bero på att hon nyligen löpt, eller kanske hon nu blivit vuxen. Detta var hennes 3.e löp.  Hon äter med stor aptit vilket aldrig hänt innan. Hon har även börjat visa lite mer temperament, hon tillrättavisar Nelli, talar tydligt om vad hon tycker. Hon kan ibland vara riktigt siggi, men aldrig när det gäller träning, då ger hon allt

Min lilla fina unge har sin vilostund på favorit kudden.

 Annars är det lugnt här. Lite smågrejande här och var, en eller annan svamptur blir det också.
 
  Och ett litet tips på vägen bry er inte om att tappa stora tunga vedträn på tårna, det gör vansinnigt ont

5 kommentarer:

Carina sa...

Fniss det där med vedträn har jag hört .....när Uffe tappat dem=)
Så spännande det ska bli att höra om er debut när den nu blir? ÄR D bättre? Har bett Mamma att fråga dig vad du tycker om Muffins storlek då de inte lyssnar på mig. För Kylle sa minsann inget sist;) Damen vägde 13,4 kg sist 2,4 kg mer än i våras!!!! Sen ahr jag lite andra roliga nyheter men de tar jag inte här=) men inget löp

Sandra sa...

Så smart med speglar...det måste j uvara en otrolig hjälp att kunna se sig själv och hunden utan att snegla ner...smart!!....Tack för tipset...då skall jagundvika vedträn på tårna ;)....när och var skall ni tävla...hade varit jättekul att få komma och titta någon gång :)..Heja, heja!!

Eva sa...

Vad kul att höra om den där lilla gumman! Både träningsmässigt och rent allmänt. Lycka till när ni ska iväg!
Vedträn på tår har jag lärt mig undvika - av erfarenhet...

Elon och Linus matte sa...

Lilla söta Swea

Susann Larsson sa...

Ni är flitiga som vanligt. Roligt när det går framåt. Ska ni tävla? Så spännande! Här tränar vi mest inkallning och att respektera närmatte säger nej. Det går faktiskt framåt. Har vågat släppa honom några dagar nu.