lördag 1 oktober 2011

SÖK!

En härlig dag i skogen igen, men idag var det sök som gällde.
Swea gladde mej med att visa en mycket bättre sida än förra gången. Jag hade redan innan beslutat att backa några steg och låta henne jobba själv. Och det gick så mycket bättre. När det gäller sök kan jag inte pressa henne och kräva för mycket, eftersom hennes passion inte är andra människor, så är det bra bara så långt hon har kommit i dagsläget. Hon jobbar fint och söker bra den biten är inga problem, här kan vi bara skynda väldigt långsamt och inte ta något för givet. Trots allt har hon gjort enorma framsteg. 
 JACKI är så superduktig, förra gången var det bra idag var det i det närmaste supersuperbra. Hon älskar våra söktillfällen är så laddad och vet vad vi förväntar oss.
 Första skicket for hon iväg rakt ut efter min påvisning och det var djupt ut för att göra en högerböj och sen kom hon in igen, jag gick lite längre fram, skickade igen och hon det var lika fint förutom att nu fick hon figgen i näsan och hittade, tog rullen och full fart in till matte. Det var mycket snyggt. Det rullade på så galant. Vi använder nu den "norska sökrullen" som vi tycker är så mycket bättre till Jacki
. Nu är det allvar vi måste träna skott för platsen i lägre är med skott och tror även budföringen.  Och så ska vi kämpa vidare med framförgåendet som också är lite si och så med ibland.
 Jag är så nöjd med mina töser och så glad att höra hur de andra också berömde Jacki med stora ord idag. Hon är en pärla min tös.
  Igår pratade jag med Nellis husse och det funkar jättebra, hon sköter sej. Han har även vågat ha henne lös och berömmer henne mycket. Hon är lydig. Jag blev så glad att tårarna rann, så himla skönt att höra, Vi saknar henne men hon kunde inte komma till sin rätt här, jag tror vi alla även Nelli kan andas lite nu.

4 kommentarer:

Elon och Linus matte sa...

Alltid skönt när det går framåt och bra för hunden. De verkar vara jätteduktiga, skam den som ger sig : )

Anonym sa...

Vad skönt att syrran har det bra och att mamma och Swea sköter sig. Kram Wilda

Heléne sa...

Det verkar kul det där med sök!
Roligt när hunden trivs och tycker aktiviteten är kul:-)

Malin sa...

Roligt med sök! Tänk vad olika hundarna är, det har sin charm det med =)
Ha det så gott!