lördag 5 november 2011

Sök

I tjock blöt tradig dimma styrde vi mot Hässleholm för att träna sök. 
 Dagens ruta var på klubben och helt ny för mej och mina vovvar. 
 Swea gjorde idag helt riktiga sökslag och hade en jätte positiv utstrålning hela hon. Det började med ett snyggt första skick som dämpades lite av att vi såg ju henne hos figgen men hon hade inte sin grunka (som dom kalla hennes and) med in. Ut igen till figgen och sen snurrade hon runt och tillbaka till stigen. Ok Vi tar ett skick på andra hållet, helt rätt och snyggt, hämtade sökrullen in och ut på visning, så rullade det på. Sista figgen fick ingen grej med ut till henne då anden låg någonstanns??, Swea for ut hittade figgen och sen i väg mot början av rutan, mysko vad i hela friden håller hon på med. Där stod vi alla som levande frågetecken, VAD gjorde Swea, jo hon hämtade sin and som hon lagt någonstanns.
Nu tror jag att Swea vet vad det hela går ut, vet vad vi förväntar oss av henne. Så en eller två ggr till som idag så byter vi "grunkan" och den lösa sökrullen vi  använder oss av till den norska sökrullen. Och så har vi sen förhoppningar om en start i appell sök ev till våren. Det enda vi aldrig tränat är framförgående, men det ska vi och även budföring ska tränas in riktigt.
Jacki skötte sin uppgift mycket bra hon med, fram till sista figgen. Där kom hon från fel håll och kunde inte få figgen i nosen trots att hon hela tiden var väldigt nära Dessutom stod det en liten gran med väldigt goda dofter runt om, hon fick upp ett spår av något, men kom fint då jag visslade in henne. Ut igen samma sak, flyttade oss lite på stigen och skickade igen,men nej inte heller denna gången det doftade för gott vid granen. Men efter många om och men så hittade hon den ensamma stackars figgen.
 Överlag var alla hundar mycket duktiga och vi var en hel hög med nöjda förare som frossade i pannkakor, glass, grädde och sylt efter träningen, MYCKET GOTT.
  Säjer bara får ni chansen att prova sök, ta den det är så kul!
 Jag hoppas så att Swea en dag ska tycka detta är lika roligt som Jacki gör, för hon älskar våra söklördagar.

1 kommentar:

Carina sa...

Låter som en härlig dg som vanligt. Är ju så kul men hade ingen bil i dag visste inte om det heller men hade o andra sidan inte gjort något för att ta reda på det heller. Känner just nu som att jag bara vill gå i ide. Veckorna är så hektiska att när helgen kommer så blir man bara ett stort pys. Är i o i en värksvacka också. Tänkte att jag o Thea skulle komma på besök till dig en em sista veckan i novmeber om du hinner.Kram