onsdag 23 juni 2010

Skärpning SWEA

Vi tränar flitigt än om jag inte orkar skriva varje dag.
 I måndags var vi med kompisarna på klubben, Swea var duktig gjorde ett fint fritt följ. Jacki som löper tar det lite lugnt men gjorde även hon ett mycket bra frittfölj och fin fjärr. Candy stod för dagens överraskning, hon var verkligen på hugget, SÅ glad och riktigt sprallig, tränade lite fritt följ, så superbra. Kanske om vi nu tar det lite lugnt kan hon tycka det är roligt igen. Ingen agillity idag då jag inte är i världens bästa form, kan det var Wildapassningen som tog på krafterna.
 Vi tränade igår också, här hemma i hagen, bara Swea och jag, vi tränade ståkvar och liggkvar, och lite inkallning. Mycket lek för vi behöver lära oss leka på kommando?! Jag vill ha en hund som tycker om kamplekar, Swea är lite svår ibland går det bra och ibland inte alls.  Jacki har jag jobbat mycket med för att få henne att kampa. Kampleken tycker jag är en mycket bra belöning. Sen jag fått Jacki att kampa så har jag också fått en hund med mer go i. Lite mer jädra anammar.
 Ikväll bar det iväg till klubben, Sweas tur idag också hon har tur med lottningen den tösen eller kanske otur? vem vet vad hon tycker. I allafall så blir hon fullkomligt galen när hon förstår att hon ska med så lite kul är det nog.
Ett litet pass på stora planen, inte riktigt  på hugget, men några bra inkallningar fick henne att vakna lite.
Sen studerade vi de andra som hade kurs, inte särskilt spännande så vi gick ner till nästa plan. Där var det lite roligare saker p g. Hundar som kommit lite längre tränade riktigt kul att titta på.
 Efter att tittat på en stund så tog vi nya tag, minnsann så var lilla fröken mer vaken nu, jättebra i fria följet, snygga vändningar och fina sidoförflyttningar. När hon är på allerten så kan hon väldigt mycket, det gäller för matte att va på hugget och inte glömma belöna, klickern höjer henne enormt. TÄNK PÅ DE MATTE
 Apporteringen har bättrat på sej denna veckan, håller fast mer än 2sek nu.
 Riktigt klantig var hon vid hoppet fullkomligt snubblade över hindret. Nästa försök gick bättre.
Och så var det lek med snörbollen mellan varven som ibland är riktigt  roligt.
 Så har vi det STORA problemet hon kan inte SITT vad i hela friden betyder SITT......................
 Alltså!!!!!!! Swea kan inte sitt hon lägger sej var gång. Detta är inte bra! SWEA skärp dej

2 kommentarer:

Grabbarna boys sa...

Varför ska man sitta när man hellre kan ligga.
Det är lite Teo över Swea, han är ungefär lika dan.
Ha det bra.
kram!!

Sandra sa...

Tihi...förlåt om jag skrattar men du skriver så roligt...kan se swea framför mig när hon kastar sig ner på marken i ett ligg när hon skall sitta...freija gör nämligen likadant ;)