onsdag 13 april 2011

viltspår med extra spänning

Idag har vi spårat, faktiskt la jag 2 korta och 2 långa.
Ett kort till Nelli som nu verkar få nys om vad det handlar om. Inte längre rädd, går framåt och vi kan utnyttja det mesta av spårlinans längd, bara det känns som framsteg. Och hon hittar klöven och tar den.
 Så Candy som inte det inte varit nån fart i på länge, (undrar ibland om det är sviter efter erlischan,  hon är så upp och ner) kanske hararna som lekte i spåret fick henne att verkligen vilja spåra. Duktig som vanligt när hon vill och även hon ville ha klöven.
Jacki, ja Jacki är Jacki och hon gör sin utsvävningar, återvänder till spåret bara för att kolla sen iväg på sin små utflykter igen. Ett jäkla spring för mej fram och tillbaka, hon ska undersöka det mesta. Efter lite ringning så kom vi till klöven som hon ville ha för sej själv och bar den hem.
Swea, börjar bli riktigt duktig MEN ja ett MEN måste finnas med här, TEMPOT Swecia, vi måste tänka på tempot det ska inte gå i 190 i skogen. En hel del ringning i återgången, därefter blev hon lugnare. Över ett stengärde fint som tusan och över nästa och in  slöjet, inte lätt att va hundförare i bokslöj. Sen insåg hon att det var fel, tillbaka och över igen lite längre fram. Och DÅ dundrade det till i marken (något överdrivet) inte var det en elefant nej en stor hårig äcklig gris. Swea tittade lite och sen vidare i spåret, och jag övervägde en kort stund att vända hem igen, men då hade ju Swea blivit lurad på sin klöv. Vildsvinet sprang rakt över vårt spår, men det brydde inte Swea sej om ringade lite i sista vinkeln och sen tågade hon på, fram till klöven.
 Det är ett bra tag sen sist vi mötte vildsvin här, jag ser tydliga tecken på att dom finns. Just här vi var i dag har jag sett gris flera gånger, nu dröjer det ett tag innan jag vågar mej dit igen.
Jag, Swea och Nelli lyckades masa oss iväg till klubben igår kväll, Nelli för socialträning, lite gå fint, sitt, ligg och inkallning blev det. Uppförde sej över förväntan.
 Swea duktig och inte alls störd av de kurser vi hade var sida om oss. Arbetade på och var väldigt duktig. Lite  busig som hon kan va ibland eller är nästan alltid.
 Nästa gång vi ska till klubben ska Jacki med. Hon är för tillfället så himla duktig och jag hoppas så att det fortsätter så det kan bli en start i 3.ans lydnad, det känns som om det skulle kunna funka.

5 kommentarer:

Heléne sa...

Vad duktiga ni har varit alla 5 :-)
Visst är det kul att vara ute i skog och mark och låta hunden få jobba!
Fy så läskigt att möta ett vildsvin mitt ute i skogen, tur att den inte hade kultingar att beskydda.
Du har väl hört att vi har haft varg här på västsidan. Undrar just var den är nu.

Carina sa...

Vet inte hur jag reagerat om jag mött ett svin men garanterat hade jag inte varit lika lugn som dig. Vad kul att de spårade på bra klart ni ska strta i trean och i ettan med Swea då kommer vi. Klart du kommer den 24!!! KRam

Carina sa...

Du berättade att där fanns och jag hörde ju prassel i buskarna men jag är inte rädd så länge jag inte ser något det jag inte ser finns inte fniss förutom ormar som finns överallt ;)

Eva sa...

Jag skulle gärna se dig och Swea fara fram i 190 knyck genom skogen:) Fördelen är väl att hon är entusiastisk i alla fall!
Duktiga tjejer allihop!

Tessan sa...

Haha min är som din swea:) 190 är "arbets tempo" tycker min hund. Matte tycker dock inte lika ;)