tisdag 22 november 2011

förbannad

Ja det vill jag lova att jag blev igår. Den 9/11 lämnade jag in en hörapparat, "filterhållaren" hade lossnat och försvunnit. Det har hänt några gånger, om inte hållaren som är pytteliten försvinner så har jag  satt dit den själv
. Nu så försvann den här lilla saken, jag lämnade in den och sa vad felet var. Vi kom fram till att nu var hörapparaterna så gamla att jag kunde få prova ut nya, jättebra, men jag ville ändå laga denna och använda så länge. Ok dom i Kristianstad skickar grejorna till Eslöv och Eslöv ska skicka ett kostnadsförslag. I fredags(18) hade jag inget hört så jag ringde. Nä har finns inget om din hörapparat och "hm" som tagit emot den finns inte här nu, ska prata med "hm" så hör hon av sej.
 Igår hade jag inget hört och ringde: Nä "hm" kommer senare, hon hör av sej.
  Och det  gjorde hon  Då ligger min apparat på teknikerns bord  för felsökning och hon hör av sej med kostnads förslag om en stund.
Hon ringde sa  dom hade tittat på den och det kostar 725 kr! FÖR EN LITEN JÄKLA METALL BIT, som jag själv kan sätta dit.
 Ja nu är dom ju så gamla att det inte finns garanti kvar.
  NÄ sa jag så mycket lägger jag inte.
 Ok då kostar det  350 kronor.
 då blev jag riktigt sur 350 kr för ingenting!!!?? JA så är reglerna
 
 Jag blev så arg att jag inte visste vad jag skulle säja men till saken hör att DET hade hon inte upplyst mej om innan.
 Det måste väl för sjutton också höra till reglerna att kunden får veta det innan.
 NU är väl inte 350 kr hela världen, men 350 kr för ingenting. ( Jag har inte det så gott ställt att jag slänger 350 kr runt mej som ingenting, för dom pengarna kunde jag  gå 2 lydnads tävlingar och t.om få fika för )

 Just nu är det mycket som blir fel, inte bara hörapparaten behöver lagas, mina glasögon gick också i sönder.  Nya är beställda då det iof var tid för nya, men hade gärna väntat ett litet tag till. Och så närmar vi oss den jäkla jobbiga julen. Så för tillfället är det inte SÅ himla kul..
 Igår tog jag mej i kragen försökte verkligen anstränga mej ang julen OCH KÖPTE en ny adventsljus stake. Kanske den kan få mej att tycka det är roligare, och kan kanske ta fram den innan den 3 advent, (som det blev förra året).

 Lite bra saker dyker upp mellan varven, Rickard har vi hört av, inte FÖR ofta då det inte funkar med internet  just där han är nu. Dom bor på ett workinghostel och plockade ananas och zuchini. börjar kl 04.00 till 12.00. Rickard är ingen morgon människa och jag vill inte påstå att han är mycket för kroppsarbete, så jag tycker detta är FINT:
Skönt att höra att dom verkligen vill jobba.

 Inte mycket hund idag men vi tränar än om en del saker dämpar min lust.
Swea och jag var i Tyringe och tränade för Mona i söndags. Denna gången hade jag verkligen lagt energi på att fundera ut VAD vill jag ha hjälp med. VAD har vi fastnat i? För det har vi, jag har känslan av att det står jätte stilla.
 Vi pratade och diskuterade olika moment, vad ska jag lägga energi på.
När det gäller rutan så ska jag nu framöver testa 3 olika sätt att belöna på för att komma på vilket får Swea att välja det tempot jag vill ha.
 I momentet rutan så är det mer som saknas framförallt vill jag ha mer tempo in. Sen att hon förstår vad jag vill vore ju också ganska bra.
 Vi ska jobba lite med hoppet där hon sätter sej för nära hindret i "hopp-sitt-hopp". MEN frågan är hur mycket energi ska vi lägga på att få ut henne.
 Fjärren är också en sak vi behöver få ordning på .
 Annars tycker både Mona och jag att det är en stor skillnad från första gången till nu..
Vi har nu dec och jan  på oss att få fason på allt detta,  vi ska kämpa. Det ska sitta till nästa träning för Mona och vara klart till tävlingssäsongen kommer igång. HAR jag beslutat.
 Jacki ska också drillas för tävlingsäsongen, vi har lite att kämpa med.  
Med andra ord vill jag inte ha fler små dumma motgångar om allt annat, nu ska vi hålla humöret uppe och fokusera på våra mål.
  Jag stickar en hel del, ( stickningen är en bra terapi när jag behöver hämta kraft) det blir många halvvantar och igår inhandlade jag garn till min förmodligen sista stjärntröja, som kommer att bli lite speciell då det inte är till en cocker utan en LITE större vovve
.Den här "lite" större vovven har, enligt matte en färgstark, härlig personlighet, Hon heter Shannon, bor i USA, och är en harlekinfärgad  GRAND DANOIS

4 kommentarer:

Carina sa...

Ingen liten tröja med andra ord men kul med en tröja på export. Men visst är det så att man måste bli upplyst om vad det kostar? Är nästan helt säker på det. Hoppas jag kan muntra upp dig lite imorgon för just nu är jag på minuspunkt. Äckliga lilla Thea;) som tuggat upp något nytt var dag man kommer hem. GRRR med ett golv fullt av ben.

Malin sa...

Usch, låter inget vidare för dej =( dåligt att du inte fick veta priset innan!
Jag skulle gärna vilja ha grå/rosa halvvantar, gillar även svart. Vad kostar dom?

Ha det gott!

Emma o Malte sa...

Visst är det tradigt när såna saker går sönder och så kostar det offantligt med pengar!! Och sen väldigt dåligt att de inte informerade om kostnaden...
Hoppas att du slipper mer motgångar så du kan koncentrera dig på träningen :-)

Grabbarna boys sa...

Vi får hoppas på att allt bara kan bli bättre.
Och 350 kronor är faktiskt en hel del pengar hälsar vår matte som är arbetslös och har inte fått en krona ännu sedan hon slutade....och snart är det jul!!
Vov från grabbarna boys!!