måndag 7 november 2011

Igår var jag tidigt på klubben, där var tävlingar. Ja inte för oss, det var Elit/spår, jag gick ut ett spår. En kul erfarenhet, spåret var 1500m med massor av vinklar, vanliga räta och spetsvinklar. 7 apporter och ett slut och  det skulle ligga 1 tim och  40 min om jag nu inte har inte räknar fel, jag var även mottagare till 2 spår. Jag hade redan på fredag fått information om hur det skulle vara och en karta.
 Som mottagare skulle tidpunkten för slutet skrivas ner och apporterna räknas in. Inte så svåra uppgifter och jag hade möjlighet att se 3 ekipages spårstart och en del sträckor. Duktiga hundar ( och förare) klart man måste vara ganska duktig om man når upp till elitklass.
  En härlig stämning på klubben med marschaller och pumpor, och en hel del tävlande närmare bestämt 2 grupper med vardera 15 ekipage. Inte utan att jag blev lite tävlingssugen, nu ska det tränas.
  Jacki är en härlig hund. Igår lyckades vi få ett samtal med Rickard via Skype, när vi satt där och pratade kom Jacki i full karriär letade överallt på Rickards rum, vi satt där, upp i mitt knä och luktade på datan, hon ville också prata med honom.

 Dom har det bra men vill vidare, dom letar bil och arbete. På tisdag åker dom till Sidney i hopp om detta. De arbeten dom kunnat hitta i Melbourne har varit på fik och är inget för dom.  Arbeta vill dom, trots allt för att kunna unna sej lite utan att alla sparpengar går åt.

 Ännu ett glädjande samtal från Nellis husse fick jag, hon skötte sej så bra på jakten. Envis, uthållig och duktig, körde hon ut fåglarna från buskagen. De andra hundarna var labbar och wachtel, och Nelli var minst och den som gick in i buskar och snår. Helt oberörd av skott och det small tydligen en hel del, Ib trodde runt 120 skott.  Jaktledaren ville dom skulle stanna kvar över eftermiddagen men dom valde att åka hem, det var ju Nellis första riktiga jakt.  Många lovord över henne lilla tösen som kommit till sin rätta plats. Hon är mycket omtyckt och populär Nelli. Ett stort tack till Ib ( resten av familjen också givetvis), som ta så väl hand om henne och vet vad hon vill.


Här en bild på mina senaste alster vantar eller halvvantar filtade, varma och goa. Halvvantarna perfekta att ha  i kylan när jag tränar hundarna, fingrarna fria att plocka fram mellorna med.
  NU ska vi strax åka och träna och vi ( jag ) är så taggade och motiverade........

5 kommentarer:

Eva sa...

Det är så kul att läsa att Nellie hamnat så rätt! Vilken duktig tjej!
Och vilken duktig 2-bent tjej! Ljuvliga vantar!
Jag har fått en "beställning" fårn havanaismatten o ska se om jag kan lista ut hur henne torgvantar med "mössa" för fingertopparna är gjord. (Köpt på marknad, stickad i Nepal!) Superbra hundvantar, men jag har aldrig stickat vantar alls så det kan bli intressant...
SV
Festivalen var verkligen toppen! Mycket garn denna gång, och mycket naturnära sådant vilket gillas här. Lustigt, jag verkar koncentrera mig på en teknik per mässa;nu garn, förra knyppling o innan bl.a. broderi:)

Carina sa...

Blir så glad när jag läser om Nellie! Rätt hund till rätt person så blir allt bra. Förstår att du blev sugen avis på din energi. Kan man beställa ett par vantar? De ser så fina ut och jag får ett otroligt ha begär. Kramen
ps jag brukar prata med Aldo i telefon fniss DS

Malin sa...

Skönt att det går så bra för Nellie! Men du, är det DU som gör vantarna, det har jag inte fattat på fejan *rodnar*, kan man beställa, vad kostar dom?? Jättefina!
Kram

Malin sa...

Härligt att det blivit så rätt för Nellie! Du är så flitig, både med att träna hundar och göra fina saker =) Säljer du de fina torgvantarna?

Elon och Linus matte sa...

Vad kul att höra om Nellies framgångar. Duktig tjej och det är bara början, vad månde det bliva ; )

Vad flink du är, som stickar så mycket fint. Gillar en del av färgerna. Härligt !