söndag 1 april 2012

I tratten hittar vi
Jacki, hon har blivit opererad, en knuta på sidan som irriterade henne är borttagen. Den är skickad på analys.
 Hon gillar inte tratten, och vad som hänt med henne vet jag inte. Hon är fullkomligt skruvad, tigger, gnäller, låter som en kanariefågel och talar om att det är något jag vill. Den där kanariefågeln brukar komma fram när hon är ivrig, vill ta sej an saker eller något är svårt och jobbigt som ex backa. Börjar undra lite vad som fanns i lokalbedövningen och vad hennes smärtlindrande tabletter innehåller. Hon är absolut inte trött, hon som skulle ta det lugnt 3-4 dagar, det vill hon inte hon är riktigt sprallig. Tratten, ja den är mest till besvär, om några dagar ska vi sätta på en body istället, vill bara att såret ska torka lite. Såret ser för övrigt mycket fint ut.

Tidigare i veckan var Wilda här och spårade. Hon hade mycket bry om hjortarna här runt om men klarade spåret fint.  Och Wilda gillar klöven skarpt.
 Idag var det Fridas tur och då hade vi som störning slaktavfall efter 2 vildsvin. Det såg jag inte förrän spåret var lagt. Visst hade Frida det i nosen det såg vi, men släppte det och tog sej an spåret. Snyggt.
Det är rena spårcentret här då jag en dag la ett till Candy som också spårade fint och villigt. Det blir ett nu i veckan också är det tänkt.
 
I veckan hade jag också haft hjälp med Sweas träning av gubben. Och faktiskt det funkar bättre när någon annan tar bort targeten i rutan, då hon nästan alltid lyckas se när jag försöker smyga undan den. Vi fick till ett jättefint träningspass. Ibland behöver jag verkligen en assistent i träningen och inte alltid så lätt att övertala någon.
 I onsdags var det föreläsning på klubben "Mentalträning" mycket intressant och givande. Hur man kan lära sej att hantera, stressen och nervositeten inför tävling. Genom kunskap,träning,hjälp, self-talk, träningsdagbok, mål och delmål ja det var ganska mycket att hålla reda på.  Fick en del tips för egen del då jag inte bara hunden att fokusera på och jaga upp mej över, nej även min hörselskada skapar problem och mycket stress.
 Imorgon ny vecka nya tag och nya träningstillfällen...........
Här en bild på en persika blomma från trädet här ute
Är våren här nu?

4 kommentarer:

Carina sa...

Som vanligt många järn i elden. Ska kanske testa Jackies piller känns som om jag också behöver lite energi=)

Malin sa...

Här har våren försvunnit, marken är täckt av smö och det är minus, fy och blä säger jag bara.
Hoppas allt går bra efter operationen och kul med spårning!
Sv. Den där mackapären är JÄTTEBRA, körde två fönster igår för att jag inte kunde vänta. Våra är dock så skitiga så jag fick köra med en trasa lite innan efter att jag sprayat och det står oxå att man ska göra.
Kram

Sandra sa...

Då vet man vart man skall åka och spårträna sen då ;)

Eva sa...

Kanske hon "funderingsgnäller" nu också? "Hur SJUTTON ska jag få av den här???"
Hoppas det läker ihop kvickt och fint! Kul att höra om humöret växlar igen då:)
PUSS till henne!