torsdag 19 april 2012

tråka ut er

Nu har jag funderat en del, det blir så när jag inte sover på natten.
 För att jag ska få ordning på oss och lusten tillbaka att träna så måste jag föra anteckningar. Jag vet inte hur många anteckningsblock jag köpt för att få till en träningsdagbok, det är många. Tyvärr får jag det inte att fungera så bra, vet inte varför, men ibland är det en fördel om man kan läsa vad man själv skriver.
Så nu tänker jag tråka ut er igen med att skriva lite om vår träning, framsteg och motgång. Ni behöver ju faktiskt inte läsa.
Gårdagens träning kan jag nu i efterhand se var inte riktigt bra planerad, utan mest bara för att "vi SKA träna". Och jag hade glömt Monas tips på hur man tränar in vittringsapportering så det blev inte alls bra. NU TROR jag att jag kommer ihåg vad hon sa och ska testa senare. Annars har jag ett förslag till. Boken av Nina och Kent Svartenberg " med 10:an i sikte" har många bra tips. Och det är ju tian vi siktar på, jag är inte den som   tävlar bara för att se var vi står, nej jag vill vara ganska säker på att om inget konstigt inträffar så kan vi momenten godkänt. Målet är alltid det eftertraktade förstapriset, precis som i andra hundrelaterade tävlingar.
  Vi ska nu ta delar av moment, enstaka moment och träna in. En dag i veckan ska det tränas mer "tävlingsmässigt". Hela moment och för Sweas del hela 2:ans program, i rätt ordning.
 Idag har jag nu planerat för Swea vittrings apportering, dirigerings apportering, högerhalt och vänsterhalt.
Jacki vittrings app., fjärrdirigering  och framförgående.
 Candy ska ta sitt spår.
 Av någon anledning har jag fått stora problem med den vanliga apporteringen med Swea. vet inte alls vad som hänt. Det började när hon löpte. Jag har ett stort arbete framför mej , att få henne apportera igen. Det går nu bra att hämta diverse roliga saker och även de små apporterna som vi använder i vittringen. Så lite framåt går det kanske. Med lek, bytesaffärer och TÅLAMOD så hoppas jag komma till rätta med problemet.

 Sådär nu ska vi övergå till handling

3 kommentarer:

Malin sa...

Om det kan hjälpa dig, som en typ av anteckningar, att skriva om det här på bloggen så är det ju jättebra! Som sagt, det är DIN blogg och du skriver om det DU vill :-)! Jag tror ni kommer igång snart och så blir det en härlig kull valpar vid Sweas nästa löp!
Kram

Carina sa...

Tråka ut oss????????? Aldrig!!!!!!!
ge mig dåligt samvete??? massor fniss;) Tror du hört hur det gick:( synd tror det hade blivit bra.Kram

Anonym sa...

Där finns en träningsbok på nätet My dogzonee, jag tycker där e en det kul både lydnad o annat kram Gunilla