onsdag 7 juli 2010

Massor av mellor

Nybadad Sammi får en puss av Swea.
TVI, så äckligt tycker hon.
 Har skullat bada henne länge nu men inte blivit färdig till det. Men nu så var hon dålig , kräktes jättemycket och var inte alls allert. tror det var värmen, hon envisas med att ligga ute trots det är svalare inne. Vägrar stanna inne. Men nu mår hon bra igen är pigg och glad, och då tyckte jag hon gott kunde bli av med lite skit

Det var bara jag som skulle ha mat i kväll, så det blev en av mina favoriter, nypotatis och matjesill, så gott att jag satt här och njöt. Höll på att glömma att jag hade ju bestämt att åka till klubben i kväll.
Slängde på kläderna och in med Jacki o Swea och en stor påse "mellor". Dom var så duktiga ikväll att det delades ut massor av "mellor" ("Mellor" är karameller.  "Mellor" är sånt godis som dom bara får när vi gör något extra).
 Swea drog spiken idag, väldigt mycket mer focuserad, inte en enda gång sprang hon  iväg till någon annan försökte inte ens. Visst hade hon bry när någon annan fullkomligt skrek "stanna" till sin hund, hon stannade upp och kollade en stund för att sen jobba igen.Nyttig träning!!!.
 Vi jobbade ganska nära de övriga ekipagen idag, satt också en stund på bänken och var passiva, hon STANNADE hos mej hela tiden la sej ner efter en stund. Känns som vi gjort framsteg på det området.
 Hon går längre och längre stunder fot både med och utan koppel, är oftast med väldigt bra i starterna och hänger bättre med i högersväng.
 Läggande under gång går bra, ställande :sämre, inkallning bra tempo. Hoppet kan hon bra. En sak som är lite svårt är språngmarschen, men idag gick det så mycket bättre. SÅ det som är kvar är apporteringen.....en apporterande hund som inte vill. Jo hon vill och apporterar gärna men vill inte HÅLLA KVAR, det går nog lite framåt för var gång men det är så lite så jag blir nästan.....  vantosig.. som min kusin sa som liten en blandning av vansinnig och tokig (tosig som vi säjer här).
Vi lekte mycket med bollen och kampade tror att hon hade ganska kul.
Jacki, Idag var hon nästan tillbaka i sina gamla gängor, pigg och glad. Hon gjorde en så snygg fjärr så det är inte sant, hoppas att det inte är en tillfällighet. Vi har i 2 dagar gjort en övning med "bakåt tänk" kan det vara så vi ska göra...Vittringen gick så jädra bra den också, ingen tvekan letar bestämt upp rätt pinne, gjorde ingen ansats att ta de som var fel.
 Så satte jag upp en ruta, samma som vanligt når inte riktig fram. så nu ska vi gå tillbaka från början. Måste ha dragning ut och inte bara 10-15 m utan en bit längre, sådär 25m ska det va omjag inte minns fel......
Eftersom det nu gick så bra ska jag försöka hålla mej till att träna de små små detaljerna som sedan vi sätter ihop till hela moment på onsdagarna, för att sen göra en utvärdering Det blir typ övningar för ingångar, bakdelskontroll, ska plocka fram plankan så hon får gå på den ( för att få bra sidoförflyttningar),
framåtsändande  utan ställande, inkallning med apportering för att få in ett bättre gripande. Och backa efter en ny metod som kan va till nytta även i fjärren, jag ska få henne att tänka bakåt.Och så har vi metallen, men nu har jag (kanske) bestämt att jag SKITER i den, hon vill inte.
För Swea blir det också till att jobba med bakdelen, ingångar, stadga i sitt, stå, ligg. Här har vi problem. 
Hon ska  lära sej sitt!! Hålla fast, Apporten. Och även lite bakåttänk, kan va bra för framtiden. Plankan och pallen fast nu i form av en lite mindre kloss.
 Nu blir det jordgubbar, glass och grädde som det ska va efter sillen........... 

5 kommentarer:

Susann Larsson sa...

Vad ni är flitiga. Är lite nyfiken på lydnadsträning.Jag har aldrig sysslat ned det. Måste nog kolla en tävling någon gång för att se om det är något för oss.
Victor hälsar att han ber tusen gånger om ursäkt för att han rullade sej i något Riktigt rälit i går, så matte var tvungen att bada honom trots att man inte skulle det så nära trimm. Hoppas det går bra ändå:) Vi ses i morgon.

Drömflocken sa...

Lydnad är kul! Kan i princip va hur pilligt som helst, lite vad man gör det till. Och vad man har för mål, jag har ett högt mål för Swea. Prova på !
LIten skitunge den där Victor!
HA det gott så ses vi!

cockettsriccardo sa...

Va härligt att få jobba och få belöning synd att det inte finns det på jobbet för oss med!
Vi fick starnr 71 i Tollarp.
Du e duktig som tränar.
Jag och Ricco går kvällspromenade vi 20:00-21:00 tiden
Ha det gott i värmen kram Ricco & Towe

Carina sa...

Kul att orken och lusten är tillbaka. Har också fått PM idag. Vill du fortfarande med du vet vem? och om du orkar kommer vi gärna och hälsar på på onsdag jag har ju semester=)Kram

Drömflocken sa...

Självklart!!!Jag vill!
Ser framemot ert besök!!!!