lördag 7 augusti 2010

Lilla Swecia

Gubbens kommentar när han fick se Swea i sin starkt reducerade päls: Va f-n har du gjort med hunnaf-n!!!! ( hunnaf-n det är hans namn till alla våra fina hundar, det raraste han kan komma på)
Eftersom jag nu är hörselskadad  är jag inte helt säker, men lite senare tyckte jag höra något som: Stackars lilla Swecia vad har kärringen gjort med dej. Men Swea är lika lycklig som vanligt, det bekymrar inte henne det minsta med lite päls......
  Var ute i trädgården och tränade Jacki lite bakdelskontroll, helt plötsligt fanns där 2 tränande hundar. Swea hade hoppat ut genom fönstret. Så hon tycker inte sämre om mig nu än att hon ville komma ut och vara med.
I höstas lyckades hon öppna bilburen och kom som ett jehu när jag la spår, jag bara hörde hur det rasslade till i stubben och såg något grått komma farandes ( hon hade valppälsen), blev duktig rädd innan jag fattade vem det var.
  Träningen gick ganska bra, har kommit på lite nya saker och jobbar en del med bakdelskontroll, mest med Jacki för tillfället. Hon är riktigt duktig på pallen som vi nu bytt till en mindre kloss och får rörelserna mer centrerade. Ligg och stå övningar som ibland går bra, ibland mindre bra med andra ord vi behöver träna det mer.
 Swea tränade lite med apportbocken, stora framsteg .. Hennes största problem är nog att hon vill så mycket och är för ivrig, allt ska gå i hundranittio. Måste försöka lugna ner henne lite i en del läge. Lite passivitetsträning kanske. Liten stund på vår nya "träningsplan", vilken skillnad att kunna se i fönstren hur det ser ut. Absolut det bästa för vår träning. Nu ser jag hur hon sitter, och det måste vi jobba på för det är snett..... Men belönar jag på rätt sätt så kommer vi nog till rätta med problemet.

3 kommentarer:

Carina sa...

Skrattar åt Daniels kommentarer. Han är allt rätt glad i dem=) Kvart över tolv blir jättebra. Ska bli kul!

Marie sa...

Så flitig du är på att träna med dina hundar! Beundrar dig för det!
Kram!

Sandra sa...

Ha,ha,ha...stackars hunnf-n ;) Swea tycker säker det är skönt med sommarfrissa :)