lördag 4 december 2010

Spännande!!

I förmiddags så var Jacki o jag på äventyr, eftersök. Jodå på riktigt. Lisbeths man jagar och en i deras jaktlag hade träffat en hjort, och den sprang iväg.
När han ringde och frågade om vi ville komma och se om vi kunde hjälpa till att hitta den så givetvis:JA! kommer genast. Det var bara på med kläder hämta selen, lite vatten till Jacki och iväg.  Insåg ganska snart att det var en  himla tur att det blev lite bråttom så jag inte bultade på mej som vanligt, för jösses så varm jag blev. Det är nästan 2 dm snö inne i skogen ganska jobbigt vill jag säja.
 Jacki skötte sej kanon  fick upp spåret, det var väldigt lite blod såg bara 2 droppar, men Jacki kändes väldigt övertygande om vart den gått. Den hade enligt skytten bara fått en skråma i bogen så väldigt illa skadad var den inte, jag menar den sprang inte omkring på 3 ben eller så. Någon hade sett den nere vid kyrkan och det var på det hållet Jacki ledde oss, för att sen vända om och dra upp i skogen igen.
 Lite jobbigt för min lilla tös i all snön men ingen som helst tecken på att hon var trött, hon var så glad. Ett ordentligt drag i linan hela tiden. Vi kom fram till ett stengärde och där gick hon över och tyvärr så var deras mark slut där. Ingen hjort hittades men vi är alla nöjda med Jackis insats som eftersökshund. SYND att vi inte hittade den, hade varit så spännande att se hennes reaktion.
 Trodde att Jacki skulle va helt slut när vi kom hem, njet hur pigg som helst. Och så glad att fått spåra.
 Swea blev dödssur för att hon inte fick gå ut och jobba när vi kom tillbaka, hon var helt övertygad om att nu var det hennes tur, inte lätt att vara arbetsmyra.........med en ganska så trött matte.

6 kommentarer:

Carina sa...

Min dröm att få ett skarp spår. Änuu en gång är jag avis avis avis avis :);););)

Eva sa...

Duktiga tjejen!
Synd att ni inte hittade hjorten bara. Men förhoppningsvis var den väl inte så illa skadad då. Hoppas den repar sig!
Och hoppas ni kan få tag på det eftersökta nå'n gång.

Grabbarna boys sa...

Duktiga ni.
Förstår att det var jobbigt att spåra o pulsa runt i all den snön.
Men braträning är det ju.
Ha det så bra.
Vov o kram!

Susann Larsson sa...

Det låter kul. Tur att den inte var så illa skadad, nu när ni inte hittade den.

cockettsriccardo sa...

Ja du har duktiga tjejer du och ett brinnande intresse .
Så kul när det går så bra för er.
Jättefina stickade jul kulor.
Ricco & Towe

Heléne sa...

Åh, så spännande och vilken härlig upplevelse att få gå ett "riktigt" spår. Synd bara att ni inte hittade hjorten, men nu vet du att du har en fin spårhund!