tisdag 30 november 2010

julpyssel o träning

Detta är vad jag pysslar med nu, stickar julkulor. Riktigt kul, en kula tar 1½- 2 timmar att göra.

 Vi tränar också, Swea var himla duktig igår.
  Idag var ingångsträningen med apporten mycket bättre än tidigare. Ställande inte alls vad jag förväntade mej, de flesta gångerna satt hon eller la sej, det blir till att ta ett eller två kliv bakåt i träningen i morgon.
Bra frittfölj, väldig med i svängarna som kom ofta och snävt pga dåligt utrymme. Ligger snön kvar får jag skotta en plan så vi kan röra oss inte bara springa fram o tillbaka.
Igår hade jag träning med targetplattan, alla hundarna Både Sammi o Candy ville va med på ett hörn, det är en bra övning, vi kan göra den inne. Idag var det förbaskat kallt om handen som delar ut godiset, omöjligt att ha vante på och försöka plocka fram mellorna.


 Jacki gjorde ett par fina kryp både igår och idag, inte så långt knappt en meter men jättefina. framförgående kör vi på med för fullt och det vill inte riktigt fastna. Fjärren tar vi det väldigt lugnt med och belönar bakom och nog verkar det fungera.
 En lång tur i skogen blev det igår, Candy var lös och uppförde sej jättefint. Jacki visade sitt barnbarn Swea hur det går till att jaga fåglar, glad som och lärka skuttade hon omkring så öronen fladdrade. Och inte tusan hörde hon när jag kallade, det blev att ta till en busvissling, då fick jag åtminstone lite kontakt. Det hela slutade med att jag fick plumsa in snåren och hämta olydingen.
 Swea är redan kunnig i konsten att jaga fåglar men lite lättare att hejda. Lite bättre kontakt där. Tror jag ska köra lite kontakt övningar med Jacki ett tag framöver, skulle säkert inte skada.
 Lite framåtövningar, pallen och target kan ju va bra att ta till nu när snön sätter lite gränser för utomhusträningen. Ja se där då vet vi vad vi ska göra imorgon, mellan stickvarven....

6 kommentarer:

Carina sa...

Den vita kulan är så underbar gillar den skarpt. Visst är det underbart ute och ett par torgvantar skulle kanske funk värmer halva fingrarna så du lätt kommer åt mellorna.

Sandra sa...

Lurvkulan är ju bara för himla cool...skulle kunna ha en hel gran fylld med håriga kulor...SUPERFIN!!!

Eva sa...

Måste leta i böckerna o se om jag inte kan hitta nå'n boll-/kulbeskrivning! Jätteinspirerande!!
Likaså din träning! Vi har haft några "helvetesdagar" här så matte testar ALLT...
Krypa är A jätteduktig på alldeles av sig självt! Så nu försöker jag få honom förstå vad det heter och göra det när JAG vill...:)

Anonym sa...

Hej

Vad snygga julgranskulor du gör, är dom till salu och vad kostar en sådan att köpa. hoppas allt är bra med er. Hälsningar Monica

Marie sa...

WOW, vilka fina julgranskulor!!! Säg till om du börjar sälja :-)Köper gärna ett gäng i så fall för sticka egna lär nog inte bli av!

Sanna, Sheila och Sammy sa...

Måste säga att de stickade julgranskulorna är hur coola som helst! Kul att det går framåt i träningen, för oss har det inte blivit någon träning alls pga annat som kommit i vägen (snö bla). Hoppas dock inte att vår tävling nästa helg blir inställd trots detta :(