tisdag 31 maj 2011

allt om allt

Här har det varit lite dåligt med uppdatering pga dataproblem, för tillfället verkar det löst, men man vet inte hur länge det kan vara.
Jag, Jacki o Swea var och tränade sök i lördags, Jacki var duktig men försöker fuska lite med att ta rullen lite då o då. men det kan va så att hon tar den när hon känner figgen i vinden, det var vad de som kan bättre hade som förslag. Och första skicken tog hon inte alls. Men hon hade så kul och det är det viktigaste. Hon har tappat lite ork efter operationen det kunde jag märka så det blev inte så många skick.
Swea gick bättre än sist men än har vi så lååångt kvar till ett riktigt skick. Detta är ju kanske inte hennes grej hon är ju en försiktig hund, men jag ger inte upp tror säkert att det vänder med tiden.Hon kan ju inte vara duktig på allt.
 För duktig var hon, i söndags på självaste morsdag så tränade vi för Mona. Och vi fick massor av godkännanden hon har gått framåt och orkar koncentrera sej längre stund. Vårt fria följ har utvecklats mycket, och ståkvar gick mycket bra, ska bara ha till ett snyggt och snabbt ställande, men nu vet jag hur vi ska gå till väga. Om vi ska få till det där ställandet så måste jag vara mycket mer bestämd i vad jag vill ha. Det är den där biten med att belöna rätt vid rätt tillfälle, inte så lätt men vi lär oss ( nej jag lär mej) Våra höger och vänstersvängar artar sej bra. Jag var så otroligt nöjd med Sweas prestation, och lite glad för egen del då det känns som jag har lärt mej massor och kunnat använda det. Vi funkar bra tillsammans Swea och jag.
 Igår var vi på klubben lite träning och mycket snack om allt möjligt, men trevligt hade vi.
På kvällen var vi hos Carola, Nelli och jag det var hundcafe. Där fick vi hjälp av Carola och alla fikasugna att öva Nelli på att träffa andra vovvar. Hon skötte sej fint och vi var eniga om att hon är ganska klok, fröken Nelli. Vi har lite tips med oss hem.
 Jag beslöt igår att även Nelli stannar hemma från träffen hon är inte mogen för så stora "tillställningar" än och varför chansa på att hon klarar det. Det kan ju bli så att jag inte har tid att ha koll på henne och då är vi lätt tillbaka där vi började. För MEJ känns det helt klart som det klokaste i nuläget. Men det kommer fler tillfällen för henne och kanske även för er som vill träffa vår fina Nelli
 Lite annat som inte är hund, jag övertalade min son att ge mej presentkort till morsdag, i för mej den bästa butiken i stan Helylle, det blir en bolero som jag har länge varit sugen på att göra. Eftersom jag nu skulle till stan med Nelli så blev det en blixtvisit där, för färgen hade jag redan bestämt
 Åter till vovvarna den här söta madams
(Jacki för er som inte känner igen henne)
.fina dotter
DRÖMFLOCKEN BLACK MAGIC  "FRIDA"

 gick igår kväll ett  GODKÄNT anlagsprov
STORT GRATTIS!!! till er från oss alla.

 
  Det var  det hela

4 kommentarer:

Eva sa...

Måste ju vara det klokaste, att låta Nelli ta saker lite "pö om pö". Särskilt nu när hon gör så'na framsteg!
Hon har ju tiden för sig:)
Och presentkort på handarbete kan ju aldrig bli fel....

Carina sa...

Tycker du gör helt rätt rätt. Rom byggdes inte på en dag . Kan färgen vara lila?=)Här är det fullt upp bara morgondagen kvar så kan man börja andas igen. Kram

Rebecca sa...

Grattis Frida önskar lillasyster Wilda med familj!

Drömflocken sa...

NJET inte lila!
ja inte grön heller