onsdag 25 maj 2011

Wilda och kursen

Ja då var jag hemma igen efter några timmar med Wilda och en lektion om apportering. Jag lyckades nog trötta ut henne för hon somnade hemma på köksgolvet innan jag hunnit därifrån.
En rolig erfarenhet måste jag nog erkänna, Wilda var duktig på att hämta dummies kanske lite mindre duktig på att leverera dom men jag fick dom. Det är ju ganska kul att ta ett litet, pyttelitet varv. Det sköts några skott och jag som aldrig varit med innan kunde inte föreställa mej att Wilda skulle fatta vad det handlade om. Detta var kursens 2:a tillfälle.
 Vi började öva på dirigering , så lite hemläxa hade  jag med hem till matte Rebecca.  Se nu till öva ordentligt!
Kul att prova och kul att Wilda och matte gör detta, men jag tror inte det är min grej, vi håller oss till lydnad och spår, tror jag.  Men man vet aldrig jag kan ju ändra mej, för det var en kul grej.
Vi har här hemma tränat bara lite små övningar på uteplatsen, för Jacki och Swea lite finslip och kampövn. Idag har jag fått Swea att backa vid min sida för första gången, bara ett och två steg, men rakt och fint.
Jacki är numera duktig på att backa hon också, vet inte hur vi har lyckats men numera backar hon faktiskt riktigt rakt. Men det är väl min envishet, hon har insett att jag ger mej inte. Nu ska vi bara få till det i fjärren också.
Nelli har också kampat och idag gjorde hon en liten ansats att sätta en tass på pallen. Hon testar och testar för att komma på vad jag vill, börjar bli en liten finurlig hund av henne.
 Candy löper och då funkar det inte att träna, och tyvärr får hon stanna hemma när vi har träffen. Hon kommer att vara i höglöp då och jag kan tycka det är lite onödigt att retas med pojkarna

4 kommentarer:

Eva sa...

Kul att du skriver om att kampa! Jag ägnar numer en del tid nästan var dag för att lära A det. Den lille "tuffingen" vågar inte riktigt...

Rebecca sa...

tack än en gång för hjälpen!
Jag ska ut och öva ikväll!

Sandra sa...

Ha,ha,h...en löp tik bland alla hanar på träffen hade väl varit lite ball...fniss...säger jag som har tik då vill säga ;)

Susann Larsson sa...

Ja, det hade väl varit ball Sandra. Victor säger att han gärna vill ha en träff med en löptik.