onsdag 24 augusti 2011

lite av varje

 Nu äntligen har jag saftat och syltat klart, nästan. Tänker lite på björnbär, som jag har tänkt plocka och omvandla till en god sylt.
 Av lingonen blev det massor av sylt och en hel del lingondricka plus gurkor och rödbetor, jo ni läser rätt, med lite byteshandel blev en del av lingonen och lite kantareller ett par tre kilo av vardera gurkor och rödbetor. Gurkor och rödbetor är inget jag brukar syssla med, hoppas dom blir goda.  ( Nykokta rödbetor med smör på var en riktig höjdare som jag aldrig tidigare provat). Massor av kantareller har också syltats, klara att avnjutas  nu i höst och vinter.
 En stor påse kantareller finns kvar att rensa och förvällas för att sedan frysas, och fler kommer det säkert att bli då jag har svårt att motstå att plocka dom.
    Nu över till hundfronten, lite händer det trots allt här också.
 Swea och jag var i Hörby och tränade för Mona, där fick vi visa att vi har jobbat massor på våra fel och fick godkänt.
 Som vanligt fick jag massor av goda råd och ännu mer att jobba på. Vi pratade fram och tillbaka och nu har jag bestämt att vi kommer att satsa på lydnadsklass 2  framöver. Det är en del att jobba med, rutan, fjärren (som börjar likna något nu), apportering ( inte tjuvstarta), inkallning med ställande ( som om jag inte har helt fel kommer att försvinna i 2:an 2012) och plats med dolt förare ( som också ändras och blir med synlig förare om jag inte missuppfattat det). Så i runda slängar är det bara 3 moment att kämpa med, bara och bara.
  Vi har  de sneda sitten och en del annat som vi fortsätter att finslipa. Jobbar nu mycket med bakdelskontroll, något vi har tappat bort lite sista tiden. 8 veckor räknade jag ut att vi har på oss att fixa allt, då är det dags för nästa träningstillfälle.
 Sökträningen i lördags, Jacki behövde lite hjälp med nya sökrullen, men det verkar kunna funka bra.
Swea till henne la vi nu till att hämta sökrullen hos figgen och det var lite svårt, men några gånger tog hon den. För övrigt hade vi en trevlig dag med gänget.

 Måndagens träning, Jacki lite slarvig men det är mitt fel har inte fått så mycket träning men det ändrar vi på nu. Nelli lite seg, Candy på solskenshumör ocnh ville vara  med. Swea fick vänta till sist och det var inte bra, hon hade suttit i bilen och blivit totalt överladdad, trodde hon skulle explodera, det blev inget bra, mest bara skit av allt. Utom plats med dolt förare som vi testa för första gången, jätte duktig tös. Vi har sån tur att Lotus och Robin vill ställa upp och hjälpa oss med detta moment, dom är så lugna och trygga.
 Det som blev skit rättade hon till och har gjort superbra träningspass både idag och igår.
 Jacki var också mycket bättre, Nelli fortfarande seg kan vara skendräktig, är lite sur och snarstucken mot de andra. Känns lite som bakslag med henne men det finns säkert en anledning, hon har ju annars verkligen gått framåt.
  Candy var lycklig när hennes älskade boll kom fram mitt i träningen.
 Idag har vi haft hjälp, jag LYCKADES tvinga sonen att hjälpa mej, (lättare var det när han var yngre och inte jobbade, då fick han en 20:a om han dirigerade mej o Jacki). Swea ska nu börja ta sökrullen på våra sökpass, och det var lite si o så med det sist. Så vi har tjuvtränat här hemma, och det var där sonen fick göra en insats, inga större problem utan  vi löste det bra.
 Imorgon blir det spår, vad mer har jag inte bestämt men givetvis ska Swea ha sin dagliga dos av träning........rutan, bakdelskontroll???! Ja de kan nog bli bra

2 kommentarer:

Eva sa...

"Tokladdad S"? Du har väl beskrivit henne som en fartfylld fröken i normala fall? HJÄLP!:)
(Tänker på A när han inser vi ska ut ensamma eller med småpysar, då hetsar han upp sig så han definitivt inte är "till å tala med". Att i så'nt läge försöka träna...)
Vi håller tumme och tassar att matte kan förklara så hon förstår!

Sandra sa...

Men snälla människa vad du är igång...här är det både köpesylt och brist på träning :(