söndag 14 augusti 2011

händer inte mycket

Det blir visst lite dåligt med uppdatering här, kanske händer det inte så mycket.
 Vi tränar men tyvärr inte så mycket som vi borde, kan kalla det semester. Men i går var det sökträning som gällde.
 Vi var 13 stycken som tränade, alltid lika kul att träffa vårt trevliga sökgäng. Först ut av mina var Swea, och igår gjorde hon ännu bättre ifrån sej, förutom ett mindre misstag av en slarvig matte, slarviga skick ger dåliga resultat. De övriga var lika impade av hennes framsteg som förra veckan, de tror inte det är samma hund som jag hade med i höstas. Det har tagit tid att nå dit vi kommit och flera gånger har jag nästan gett upp. NU ser jag framstegen och är glad att jag inte gav mej.
 En av kompisarna tyckte att nu närmar vi oss vår första söktävling, nja vet inte det tyckte jag, den stora tvivlaren. Han sa ni har ju lydnaden, men jag kontrade med att vi har inte budföring och framförgåendet.  Ja så nu har vi lite mer att träna. Budföring måste vi ha hjälp med, framförgåendet kan vi träna själva.
 Jacki var också duktig och gillar verkligen söket, men igår blev hon riktigt trött. Men då hade någon ett förslag, prova med en norsk sökrulle, så nu jagar vi en sån här sak
  Verkar inte vara det lättaste att hitta.
 Med denna modellen behöver hunden inte bita om rullen och kan andas med munnen öppen, vilken säkert är en stor fördel.
 Nu i veckan ska Swea och jag jobba lite med rullen, tror det kan vara idee att tänka på den biten också, för något tävlande blir det inte innan hon tar rullen. Såvida vi inte ska satsa på att få en "skallhund" i henne, men tror inte riktigt det är det rätta för henne, så det blir nog rullen. Ska ha lite överläggningar om den saken ( med mej själv)
 Ikväll har vi tränat lydnad och givetvis glömde jag det här med framförgåendet med Swea som i övrigt var mycket duktig. Skötte sej superbra inga sneda sitt idag, mycket bra och följsam i svängar och vändningar. Vi jobbade lite med rutan och fjärrdirigering som går sakta framåt.
 Jacki är lite avslagen det är säkert nu efter löp ( lite skendräktig), men vi får ta det som det är, var ganska nöjd trots allt.
 Nelli, önskar jag visade lite mer glädje i träningen, vet inte varför hon blir stundtals lite dämpad och jag  kan liksom inte hitta motivationsknappen på henne. Fast korta stunder gick det mycket bra, men faller lätt in i det gamla  inlärda, där hon sätter sej framför mej med nosen pekande mot mej, att det ska vara så svårt att jobba bort. Men kanske om jag orkar lägga lite mer tid på henne...................
 Jag har även planerat in ett nytt tävlingstillfälle för Swea, det ligger inte allt för långt fram i tiden så nu måste vi ta tag i träningen.

2 kommentarer:

Carina sa...

oj vad många ni var!! Här har vi bara varit många hundar i helgen=) Hoppas jag kan vara med nästa gång. KRam

Eva sa...

Visst är det lustigt det där hur hundar kan "gå i vågor" både med inlärning och mognad?
A är plötsligt i en fas där koppel och matte är relativt ointressant igen... Fast det beror nog lite på vädret. Med den fuktvärme och det tunga som varit här har jag varit lite dålig på att promenera. (Läs;Min kropp trivs inte alls! Mattheten o värken slår till totalt...:((9