söndag 7 augusti 2011

Vad? När? Hur?

Någon undrar vad, en annan när och nästa hur? gick det. Sen finns det några som redan vet.

   Så här ligger det till, Swea och jag var och tävlade i fredagskväll, vår första lydnads tävling. Jag har varit nervös sen den dagen jag anmälde, för att jag inte riktigt litade på oss. Jag vet att hon kan, men i tävlings situationer är vi gröna. Swea är inte van att jobba för en matte som är så nervös att jag inte vet om jag fryser eller svettas.
Lite nervöst även för att vägen till tävlingsplatsen var inte den vanliga p g a Världs lägret i Rinkaby, så där har ni svaret, på Kristianstad BK var vi.
I god tid var vi på plats, Swea rastades och sen gick jag för att anmäla. lite närmare 18.00 så tog vi och värmde upp. Det kändes inte riktigt OK mycket snus och lite ointresserad var hon allt.
Under lottningen var det en cross som körde på ängen lite längre bort, och det viner och tjuter en del om sådana, inte tusan blev jag mindre nervös av det. Jag drog startnr 6 av 20. Platsen delades in i 3 grupper vilket betydde att vi var i första, skönt för sen är det gjort. Crossen hade kört hem när det var dag för platsen vilket jag var glad för, säkert fler än jag.  Swea låg fint och bara tittade på ej känns som om hon inte rörde en fena, nr 3 kröp och gnydde, 7 skällde, ganska nervpåfrestande för matte. 10 poäng blev betyget.
Nu fick Swea in bilen en stund och när nr 3 gick på planen hämtade jag henne och så började uppladdningen.
 Jag hade svårt att få henne riktigt taggad som jag vill ha henne. Men efter en stund så kändes det ganska bra.
 Och så travar vi i på plan, jag talar om att jag har en hörselskada och be honom var tydlig i kommandona, och hans svar gjorde mej väldigt glad : om du inte hör så fortsätt bara att gå, det är min uppgift att se till att du hör. Aldrig tidigare har jag fått det svaret. Det kändes väldigt tryggt, ( en del av nervositeten beror mycket just på oron att inte höra tävlingledarens kommandon).
 Domaren var också mycket trevlig, frågade om hon skulle sätta sej ner när hon tittade på Sweas tänder.  10p på tandvisning.
  Så rullade det på med linföring, som jag ville ha lite mer "snärt" i men det kom lite efter språngmarschen, det gav 8,5 p      domarens kommentar tränger i vänster, pendlar, snygg höger halt!
 läggande 7p                "                  ngn fördröjning, dk upp sitt  ( fröken ville inte sätta sej upp)
inkallning 9,5              "                 snett avslut
 ställande 8p               "                 steg
Apportering 9p          "                  liten förflyttning fram
Hopp 9 p                  "                  ngt sen och snett
helhetsintryck  10p     "                Trevligt
  summan blev 177,5p
 
 Jag hade känslan när vi gick av planen: ganska nöjd, vi genomförde det
 Jag brukar aldrig titta på resultatlistan så vid prisutdelning hade jag ingen aning om våra poäng.  De började på 20:e plats och vid, tror det var 9:e  eller 8:e plats så gick dom in på de som fått ett första pris. Så skönt, då hade vi iaf klarat ett förstapris ( minst 160p).
 Började efterhand få känslan av att vi var bortglömda, men när fjärdeplatsen kom så var det vi.
 Första starten avklarad 177.5p en fjärdeplacering av 20 ekipage är jag nöjd med.
En stolt Swea med sin medalj  Igår var det sökträning.
Jacki var duktig men vid något tillfälle gick hon ut, tog rullen och kom in igen, jäkla luring man ska faktiskt hitta figgen också. En gång tog hon figgens doft i vinden och in, men hon visste ju var figgen var, lite bekvämt att inte gå ända fram??
Swea var lika duktig som sist, hon gick igår till en helt ny person som hon inte hälsat på innan. Hoppas bara att det inte är tillfälligheter.  Alla är mycket nöjda med hennes framsteg och kan inte tro att det är samma hund.
Gladast av alla är trots allt JAG  stolt matte till världens bästa SWEA  alla andra vovvarna, klart!!

3 kommentarer:

Heléne sa...

Stort grattis till Sweas lyckade debut på lydnadsplanen!!!!!
Duktig matte som fört fram henne till resultatet!

Katarina sa...

Grattis båda två!

Susann Larsson sa...

Grattis!! Vad ni är duktiga! Men sen är ni ju också flitiga med träningen.