söndag 4 september 2011

Mr Stifado

För många år sen hade jag glädjen att få äga en helt underbar häst. Jag har haft några stycken, men i lördags hittade jag ett foto som är så fint.  Faktiskt den finaste bilden jag har.
Mr Stifado hette han, ett svenskt halvblod, en stor en rackare 169 cm i manken. Han var väldigt duktig på allt vi gav oss på. Fälttävlan, banhoppning och en flott dressyrhäst. PÅ bilden här rider vi i Vinslövskarnevalen som tätryttare. Sadeln är en fin damsadel från tidigt 1900-tal. En härlig och kul upplevelse att få prova på.
 Måste erkänna att jag tycker vi är riktigt fina här. (lila klänning, lila är min favoritfärg, hatten var klädd med vita och lila syrener om jag inte minns helt fel)
Här samma häst (och även ryttare på en fälttävlan). Tänk så mycket man har varit med om genom åren. En annan dag ska jag se om jag hittar bilder på min fine lille travare "Skrutten"

3 kommentarer:

Eva sa...

Förstår att det måste ha känts bra att rida tät på en så härlig häst! Jättefina var ni båda två!

Susann Larsson sa...

Va fin han var Mr Stifado! Har ju också varit hästtjej en gång i tiden, men hade aldrig en egen häst och var inte så duktig söm du på att rida. Red mest i skogen. Men dottern har häst nu igen och då blir det ju så att man "åker på" att hjälpa till en del. Tycker fortfarande att hästar är helt underbara djur.

Heléne sa...

Vilket tjusigt ekipage!
Hur var det att rida i damsadel? Sitter man verkligen stadigt och bekvämt eller håller man på att "kasa" av?