söndag 25 september 2011

Nelli, ja då ska jag avslöja Nellis hemlis, hon har flyttat och har en egen husse och matte. Hon slipper nu kivas med de andra om vår uppmärksamhet, hon är en hund som ska vara ensamhund i familjen. Nelli kommer att få jaga småvilt och fågel, vilket vi tror kommer passa henne jättebra.
 Givetvis saknar vi henne jättemycket hon tog stor plats här i familjen med sin envisa vilja att ha matte och husse för sej själv. Och som gubben sa häromdagen hon är en j-----a kär och go hund. Hon bor inte så långt bort 2-3 km så vi kommmer att hälsa på hos henne och hennes familj. VI ÖNSKAR NELLI MED FAMILJ MASSOR AV LYCKA TILL FRAMÖVER.

Mitt söta frukostsällskap; Jacki läser morgontidningen och jag min bok.

Givetvis måste hon ha koll på fåglarna också
 Jacki är inte bara söt, igår på sökträningnen var hon så duktig. Första skicket super och hon fick massor av beröm av Carola. Andra inte bra hon gick inte in i slöjet, hade hon gått mer på djupet så hade hon fixat det. Där var något konstigt för Carolas Rasja var också lite tvekande där. Men resten gick jättebra.
Swea nja inte riktigt vad jag vill kalla bra, det är bara att köra på som tidigare, här lär jag mej verkligen att skynda långsamt. Lite synd att detta ska va så svårt då lydnaden funkar så himla bra, för det mesta, men det kommer så småningom.
 En sak som jag inte tänkt på påminde May-Britt mej om, denna helgen var det 1 år sen vi träffades första gånger, så med andra ord har vi tränat sök 1 år nu.
 På klubben inväntade vi en av våra träningskompisar för att det skulle firas lite. Under "väntetiden" passade jag på att träna lite lydnad. Först ut Swea som inte visade sin bästa sida men stundtals godkänt, något hon verkligen gillade var leken med gräsanden.
 Jacki var inte riktigt lika taggad som i måndags men fick godkänt.
Då till firandet, våra träningskompisar har haft framgångar på tävlingsplanen Isaac o Berton vann söket i Hörby härom veckan och Carola o Rasja blev rasmästare i lydnad, bruks och tjänstehund ( jag hoppas att jag inte ljuger utan har uppfattat det rätt, Rasja är av rasen svart terrier).  Det bjöds på jättegod smörgåstårta och kladdtårta efter, snacka om hur mätt o trätt jag var när det var dags att köra hemåt.


Sammi är så glad för nu får hon ha sin apa igen. Den bär hon omkring på, stora lunsen med sitt gosedjur

4 kommentarer:

Susann Larsson sa...

Vad skönt för er att Nellie fått en egen matte och husse. Men jag förstår att ni kommer att sakna henne.

Eva sa...

GRATTIS Nelli! Och grattis till nya ägarna som fått en go' tjej i huset.
Och vad skönt det måste vara för dig att ni hittat rätt, även om ni givetvis saknar henne.
Önskar Nelli lycka till för framtiden!
Otroligt gullig Sammi med favoriten också!

Malin sa...

Vad skönt att Nellie fått en egen familj nu, man tar ansvar som uppfödare när man hittar ett nytt hem till en flockmedlem som av olika anledningar inte passar in i flocken.
Kram

Anonym sa...

Va skönt för dej att Nellie inte kommer att bo så långt ifrån dej!
Hon e ju bara så fin!

Ha det gott

Kram Ricco & Alfons & Towe