torsdag 24 juni 2010

Swea vill träna!

Det har inte varit kul att träna under en längre tid (mycket lång), och de få tillfällen vi har tagit ett pass så har det inte kännts särskilt bra och absolut inte inspirerande. MEN nu plötslig så är det kul igen, kan också vara för att jag har kommit på att SWEA vill träna lite varje dag?!!. Jo faktiskt! så är det,  har hon sagt, Nä kanske inte men faktum är att hon blir annorlunda om hon får jobba lite varje dag. Inte särskilt orginellt, men så är det.
 Och som grädde på moset så går det framåt för varje liten kort stund vi lägger lite energi på hennes träning.Det gläder mej att nu kan jag våga tro att hon skulle kunna apportera, klart hon är ju en apporterande hund. Apportera är inte svårt för henne men att hålla fast och lämna på kommando det är problemet, nu håller hon fast apporten längre stund för vart pass. Men än kan jag inte röra den utan att hon släpper, det vi tränar är att nå ett fast grep. Hon har inget bra grepp.
 Vi har också tränat sidoförflyttningar, ingångar och starter. Det har varit lite segt i starterna ett tag men nu kanske det har lossat.
 De här små korta passen varje dag gör hennne mer allert och mycket mer fokuserad, det märks att hon vill träna. Klart att hon tycker om att ligga och lata sej min säng hela dagarna, för det är det hon gör när vi tränar för lite. Men det är en annan tös med lite daglig hjärngympa..............
 Nu kanske jag kan våga tro på målet jag har satt upp för henne.............. lydnadsklass 1 i höst. Och så har vi lite andra planer också, vi ska försöka få lite mer muskler och massa på den lilla spinkiga saken, och lite annat som vi tar en annan gång

3 kommentarer:

Grabbarna boys sa...

Duktiga er som tränar så mycket.
vi vill också önska er en härlig midsommar.
Vov från grabbarna boys o vår matte!!

Susann Larsson sa...

Åh. Träna lydnad låter kul. Inget jag provat på, men skulle kanske kunna vara något för Victor. Eller inte, han är ganska kass på att gå i koppel:) Ha en skön midsommar helg.

Katarina sa...

Vad skönt att höra att det finns fler som har sina cockrar i sängen! För det är ju faktiskt myyyysigt!

Jag vill verkligen lära Nanna apportera. Skall söka lite info på nätet och se om vi kan få till det.