torsdag 19 augusti 2010

Äntligen!

Ja äntligen blev det av, åka till klubben och träna. Det är ett tag sen sist, alltid saker pg just onsdagskvällar men nu blev det tid över.
 Hade varit ute med Jacki o Candy så det blev bara Swea som följde med. För tillfället behöver Swea mycket ensamtid och socialträning, ser spöken överallt. En riktig fegis, och för att trösta sej så tuggar hon sönder det mesta hon kommer över. Ett riktigt återfall har hon, skitunge kan jag lätt kalla henne. Vågade inte ens lämna henne hemma i tisdags då jag var och hälsade på Nellie o Ellenor. Meningen var att bara Candy skulle med. Vi utställningstränade inför Sofiero. Nellie är en riktig vilding som fick springa många rundor innan hon blev LITE lugnare. Men tillslut fick vi vara nöjda. Så nu har Ellenor massor av jobb.......
 Tillbaka till Swea, hon var helt otroligt duktig, verkar som hon landat ner var gäller lydnad. Visst det är lååång bit kvar.  Det var som vanligt en glad arbetsvillig Swea, inte alls som de båda andra som man ibland får dra varje steg ur. Det underlättar enormt med en hund som vill vara till lags.
 För tillfället är det sneda sitt, höger om marsch o halt som är det vi  jobbar på. Även sitt från ligg. Men det blir bra.
Vi satt en lång stund och kollade de övriga ekipagen, kan ni gissa vad Swea gjorde då?  Hon satt eller låg helt lugnt sidanom mej, utan koppel....(precis som jag vill ) Det ni, kallar jag framsteg.
 När vi nu satt där så fick jag lite nya träningsideer, det är bra att bara sitta och titta på de andra. Testade ett och minsann så va det riktigt bra. Ett annat.... kunde konstatera att Swea inte riktigt vet vad "hopp" betyder om hon inte sitter rakt framför hindret!
 Hon hälsade på några förare lite tveksam med dock ändå, kunde ju va ett av hennes spöken.
 Åkte hem med en trött Swea, men jag var väldigt nöjd...............(Antingen har jag lättat på kraven eller så blir det bara bättre o bättre)

3 kommentarer:

Carina sa...

Skulle tro på en kombination med krav och lossna. Skitunge är ordet på bitandet vi har en pissenisse här=( men det positiva är ju att grindarna kommit på plats. Ibland kan man undra vad de håller på med?=) Vad kul att hälsa på lilla Nellie ska bli jättekul att se henne på sofiero. Kram

Susann Larsson sa...

Visst är det härligt med framsteg om än aldrig så små.

Grabbarna boys sa...

Härligt när träningen ger resultat.
Ni är så duktiga på att träna.
Ha det så bra.