söndag 28 november 2010

Framåt!

Jomen, vi går framåt!!! YES! Inte alls som jag tyckte att vi står och stampar på samma ställe. Och vi har tagit ganska stort kliv fram.
 Swea kan sitta stilla med apporten i mun och hålla huvudet stilla. Hon kan hämta apporten snyggt, det vi ska träna är , Ingångar, sitta kvar när apporten kastas ut.
Swea kan stå stilla lääänge när matte fnattar omkring för att sen ställa mej sidanom henne och det gör hon riktigt BRA!
Ska använda oss av belöning bakom för att få ställandet snabbare.
 Swea är ganska duktig på ligg men där ska vi träna läggande i olika tempo. Samma sak med ställande tempoändringar.
Hon gör fina högersvängar och matte fick tips om hur vi fortsätter med det. Överlag riktigt fint fritt följ som  vi fick beröm för.........!!!! YES
Hopp är som jag tidigare nämnt något vi ska träna mer. Hoppa är inga problem men hon ska förstå vad "hopp" betyder.
Vi ska börja träna in target, fröken ska sätta tassen på en target och matte klickar och belönar med mellor. Detta är första steget till "rutan".
 Nu har jag fått sån inspiration igen att jag kan knappt vänta till i morgon.
 Det är så skönt att bli införstådd med att vi verkligen går framåt trots att jag inbillar mej motsatsen det är väl vad man kan kalla hemmablind.
 Idag har Lisbeth varit sekreterare, hon har skrivit ner allt vi gjort och hur vi ska träna vidare, detta för att jag brukar glömma efter några veckor vad  vi  gjorde.
 Det som jag nog är allra gladast över är:. det var en uppskruvad Swea som drog in i för henne en helt ny plats, en boulehall, och efter bara en kort stund så lugnade hon ner sej och var så duktig. Inget springa runt och lukta på allt som hon gjorde bara för ett halvår sen. Utan väldigt fokuserad på matte och på att jobba.
 Swea är vild o galen men vill jobba, hon tycker om att  träna, älskar att bli belönad med godis och lek.  Hon är världens bästa SWEA.
 Nu ska jag boka in tider för nästa års träning.

3 kommentarer:

Carina sa...

Klart hon är världens bästa Swea!!!!! Kul att det går så bra för er! Och det var kul att ses en liten stund idag. Kram

Sandra sa...

Så roligt att det går så bra...ni är duktiga båda två :)

Eva sa...

Jag blir så himla glad av att läsa så'nt här!
Det känns som om det ger hopp för Assar också, även om vi tränar på en så mycket mer "basic" nivå. Men just det där att träning och ålder kan ge resultat.
Grattis till en superduktig tjej!