söndag 15 maj 2011

Produktiv

Idag började jag dagen med att träna hundarna. Först Nelli, kontaktövningar, trava på i utställningskoppel och att stå fint. Gick väl ganska bra, det fanns ju inga andra att attackera.
Behöver jobba lite med hennes motivation, tror det är en viktig bit att hon ska tycka det är roligt. Hon är väldigt lik Jacki, som Jacki var när hon var yngre, tappar intresset om det inte händer roliga saker mellan varven. Imorgon fortsätter vi tänkte gå ett steg längre, ska utnyttja mina träningskompisar, dom får agera störning. Nelli har inte längre problem med dom, så kanske det kan bli en bra övning. Tisdag blir det en sväng till klubben för fortsatta övningar.
 Efter attackhunden var det Sweas tur, hennes dåliga dag igår tar jag inte så hårt som Nellis uppförande. Jag tror Sweas problem var att vi var för många...???
 Idag glänste hon!!! Apportövningar som går ut på att apporten ska vara stilla i munnen, det tycker Swecia är jättejobbigt. Jag har väldigt svårt att komma på något som hon kan fokusera på i denna övningen.
Fritt följ där vi fick till riktigt bra svängar även till höger.
 Och till slut rutan har en känsla av att det börjar arta sej åt rätt håll. Jättebra idag. Lite bus och lek, matte jagar Swea, Swea jagar matte, har en strumpa med boll i som vi kämpa om. Ibland gömmer jag den och frågar: var är busen? det verkar som om hon tycker det är kul.
  En liten stund med Jacki, nu efteråt så kan jag nog tycka riktigt snäll var jag inte.. Vi började med fritt följ och att backa som gick fint. Sen en av de grejor som är svårt för oss, 3:ans fjärrdirigering , stå,sitt och ligg i olika följder. Men  nu har jag gett mej tusan på att vi SKA få till det. Problemet är störst från stå till ligg där hon går framåt, hon flyttar bakbenen alldeles för mycket. Har ingen riktig lösning på problemet, bäst är nog att börja från början. Detta är ett svårt problem att jobba bort (tycker jag), min tanke har kanske inte från början varit att tävla därför inte varit tillräckligt noga i inlärningen. NU har jag lärt mej en läxa och den är att gör det ordentligt från början.. Med Swea har jag börjat lite med fjärren, men bara sitt o ligg än och här ska det vara rätt, man flyttar bara frambenen annars blir det ingen belöning.
 Därefter kom Monika och Frida, Vi kollade lite på tösens frisyr och sprang några varv, ställde upp och tror att vi var ganska nöjda med resultatet. På söndag är det meningen  att jag ska visa henne i Hässleholm, så lite träning var inte så dumt.

Senare i eftermiddags så såg det ut så här, Swea och Nelli lekte, bilden är tagen genom köksfönstret. ( om jag nu tvättar fönstret kanske bilderna blir lite klarare nästan gång)
Medan Swea och  Nelli busade vilade Jacki, Candy och Sammi. Jag satt vid symaskinen
Ett eller annat halsband har jag fått gjort till vår träff (inte alla idag)

Några till kommer det nog att bli.

4 kommentarer:

Eva sa...

Vilka läckra halsband!!! Det där blommiga tyget skulle ju passa perfekt till lilla "blyga violen" Assar:)
(Jo allvarligt, fina färger till hans svärta)

Carina sa...

Gillade också det blommiga tyget skarp=) Kan du inte sy en sele idet med knäppe fram?Kommer in och hejar på er i Hässleholm ska ju heja fram Victor också. Till Tollarp har jag bett Lotta visa Aldo ev kommer vi och hälsar på dig innan vet bara inte när de kommer hem . Ta int för hårt på attacken hon var kanske trött mm kan finnas massor av orsaker till flippen. Kram

Malin sa...

Vilka härliga halsband, påminner om dom vi har som vi har beställt med kennelnamn och mobilnummer på. Duktig du är som kan sy själv!
Kram

Sandra sa...

så fina halsband!!!!