onsdag 4 maj 2011

utan gris i spåret

Det är allt synd om lilla Jacki hon får inte var med och träna. Hon blev ledsen idag när hon förstod att vi skulle spåra. Det kan inte hjälpas Jacki men lite lugnt måste du allt ta det. Vi promenerade idag lite längre runda, det gör inget sa veterinären, bara hon är kopplad. Hon är så glad när vi går ut i skogen det ska kissas och bajsas och sprättas för att tala om att här var Världens bästa Jacki.  Hon snusar inte så mycket utan markerar mer och spatserar runt med stolt hållning.
  De övriga har spårar idag, det var ett tag sen sist, varför??? det bara bidde så.
 Först ut Nelli då hennes spår inte ligger lika länge som övrigas
   Bra start, efter 75 m cirka så belönar hon sej med en rejäl tugga hjortskit, lika glad i skit som mamman sin. Vidare, mycket säkrare nu inte alls någon tvekan utan travar på, över ett stengärde, första gången  och det var inga problem. Efter övergången var det ganska snart en högervinkel, som blev lite lurig. Men kom igen och tågade på, inga problem med bloduppehåll. Så kom vi då till en myrstack, och den skulle absolut undersökas men hon kom på att det var fel doft där och gick vidare. Det största problemet idag var att komma över en mindre väg, svårt tyckte hon. Vi fick sätta oss ner och lugna ner oss en aning och på det igen, och tillslut så fans det ingen annan väg att välja då alla andra var fel. Hittade klöven som hon gillar.
Nelli är väldigt lik Mamma Jacki har samma hukade stil när hon spårar, Blir lite stressad i svåra situationer, far runt och måste sättas  ner och lugnas, men när dom lugnat sej så går det bra igen. Hon är ganska svår att trötta ut men idag är hon riktigt trött, spåret var ca 400- 450 m.
 Candy gjorde också ett bra spår och gasade på sista 15m då hon med all säkerhet fick vittring på klöven. Annars arbetade hon i ett ganska bra tempo, mina hundar har förmågan att gå väldigt fort, så vi jobbar mycket med att får ett behagligare tempo. Men just Candy får gå i det tempo hon vill annars lägger hon av. Idag tyckte hon det var jättekul att spåra.En glad och nöjd Candy och så även matte.
  Sist för dagen var Swea, och hon visste vad som var på gång, trodde nästan hon skulle köra slut innan vi ens var framme vid spårstarten.
Henne måste jag försöka lugna ner så hon hinner få upp doften innan hon ger sej iväg det kom jag givetvis på efteråt, nu for hon iväg och efter 20 m gick hon i vind, kan vara så att där fanns djur i närhete, men formodligen var det för att hon hade för bråttom i starten. Fick ner nosen igen och sen spårade hon, idag gick hon ut i återgången vilket hon inte gjort innan. Hade väldigt jobbigt i en vinkel, jag vet att just det stället är välbesökt av hjort och även gris så där var nog många dofter.Jag är mycket nöjd med hennes insatts idag, ja givetvis även Nellis och Candys. Och vi är alla ganska trötta, en lång runda i förmiddags och spår, Tröttast, vem? förmodligen jag!!!!

4 kommentarer:

Heléne sa...

Så duktig du är som spårar med alla 3 samma dag!!

Det tycks vara väldigt viltrikt i dina skogar, både myror och hjort;-)). Skämt åsido, du verkar kunna det här med spår och hur du ska jobba med tjejerna.

Skönt att Jackie är på bättringsvägen.

Carina sa...

Duktiga de är kan önska än en gång om jag bott närmare så man kunde spårat tillsammans varit nyttigt att lägga spår till varandra. Lowa måste ha fått sitt tempo efter far sin eftersom Swea har samma gas.Lite nyfiken på hur det gick igår. Men pratade med som var riktigt riktigt nöjda. Du kan aldrig gissa vad jag gjort ikväll? Varit på min allra första lydnads tävling och tittat. De du går framåt=) Kram

Susann Larsson sa...

Det är så kul att spåra med hundarna. Verkligen en toppen aktivering. Och det var ju skönt att ni inte hade grisar i spåret den här gången. Tycker det är några otäckingar.

Eva sa...

Undrar vilken fart A skulle spåra i... Gissar att han skulle tävla med Swea:)
SV Det med din låter lite som kommentarer jag ofta får om Jesper. Han ÄLSKAR när folk kommer hit, men ute är han totalt ointresserad av även de han känner. Folk tycker att han är "tråkig" när han inte kommer fram och försöker ofta gå på honom. Då backar han eller går bara sin väg. Tror du "kännarna" accepterar? Trött man blir på folk!