söndag 26 juni 2011

Jakten har börjat

Då var den här, årets jaktsäsong, och då handlar det om skogens guld, kantareller. Lyckades hitta nästan 1 l och det förgyllde verkligen den annars ganska tråkiga kotletten.

 När svampen börjar tar jag inte många steg i skogen utan blicken riktad mot marken, och tur var väl det för se vad som låg i gräset
Ett rådjurskid. Under alla år jag bott här (sen 88) så har jag bara en gång tidigare sett ett rådjurskid. Här i skogen finns det nästan bara hjort och deras kalvar följer flocken om jag inte lärt mej fel. Även dom svåra att få syn på.
 Vad Jacki och Swea höll på med vet jag inte för dom gav inte sken av att kännt doften av den lilla.  Men Swea var klart fullt upptagen med att snubbla över kantarellerna och Jacki bara gick där i sin egen lilla värld,(givetvis var dom kopplade)
Ett av mina kantarellställen har Candy hjälpt mej att hitta, lite fullt men... Jag hade sett grannens bil stå parkerad i skogen på morgonen och vad gjorde hon jo, plockade svamp. Jag och Candy gick dit och där hon parkerat bilen satte jag  spårselen på Candy, hon hittade spåret genast. Och hon styrde stegen rakt in i buskarna och där fann vi grannens kantarellställe, utan att skämmas tar jag en sväng dit lite då och då.

Nelli har hittat en ny lekkamrat
Hon har skällt och morrat på den stackars larven.


I år har jag tänkt prova något för mej nytt
Jag ska göra Romtopf, spännande och jättebra då det är bara jag som äter sånt här i familjen. I veckan ska jag plocka lite körsbär och fylla på med, sen får jag se vad jag mer kan hitta.

Helgen har varit lugn, ingen träning. Men jag har bestämt datum för Sweas lydnadsdebut, var och när kommer jag inte att avslöja.
 Imorgon börjar vi träningen inför starten och nu vet jag ju vad som behöver tränas.

2 kommentarer:

Eva sa...

Bara en annan typ av svamphund, tycker jag:)
Om larven tycker jag lite synd dock... Fast den ser ju ut att försöka försvara sig!
(Här saknar jag faktiskt As morrande o gruffande idag. Han har tydligen en del värk o tar det mycket lugnt:(

Elon och Linus matte sa...

Såg inte vad det var på bilden först, men sedan när du skrev det i texten, då såg jag ju. Så söt och så välkamouflerad.

Ja, se larver de kan vara otäcka du Nelli : )