onsdag 8 juni 2011

Nelli kan

Javisst kan hon Nelli, ikväll åkte pallen fram igen och vips stod hon med framtassarna på den. Klick o belöning och efter en liten stund så tog hon några steg. Väldigt duktig, vi lekte kampleken och hon bjöd på ordentligt motstånd.
 Sen provade vi en ny grej, vi började så smått med apportering, och det var lite svårare, min hand med godis lockade mest, men efter en stund sneglade hon på leksaken och belönades. Det tog ytterligare en stund innan hon nosade och förstod att det var något med den jag menade.  Lite mer kamp och sen slut. Vi fortsätter imorgon.
 Swea gjorde lite sidoförflyttningar på brädan ena hållet går hur lätt som och andra lite svårare.
Annars gick ställandet bättre än igår och inkallning med stå också bättre, därefter flera raka inkallningar med massor av fart.
Fria följet, stundtals bra men flera gånger lite avslaget, kanske för många ställande. Men efter lite belöningar i rätt tillfälle blev det bättre och jag var nöjd,  bus och lek sen gick vi in.
 Sen var det Jackis tur brädan först jättebra åt ena håller och precis som Swea sämre åt andra. Och vi började få lite fason på det när en viss fröken Swecia kommer travandes och ville var med. Jag fick låsa in fröken och kunde i lugn och ro fortsätta med Jacki.
 Idag gick fjärren riktigt fint,  från stå till ligg utan att flytta bakbenen, 2ggr, är snusdosan med godis i lösningen på vårt problem?. Hoppas det efter de 2 snygga skiftena så gav vi oss på  lite annat. Lika glad som igår, försökte lägga rabarber på den nya fina belöningsleksaken. Hon är en hund som vill äga allt nytt.

  NU har jag fått en ny snilleblixt, och har en plan, lite längre framemot hösten förmodligen kan det bli aktuellt. NU ska det planeras och fixas. Och hoppas intresse finns (vilket jag tror). Nä inga parningar eller tävlingar utan något annat mycket intressant........( det handlar heller inte om nya stickprojekt, fast min favoritbutik rear, så ett besök där är inplanerat imorgon, spännande)

4 kommentarer:

Christina Klosterberg sa...

Vad duktig du är med dina hundar!

Eva sa...

Jag äär också så imponerad över dig (och t.ex. Rudi)som tränar så bra! Tänker ofta "jag BORDE..." När jag läser här:)
Rea i garnbutik...Farligt, farligt:)
(Säger jag som redan funderar på att kunna lägga undan något till SYfesstivalen i höst...)

Carina sa...

Klart Nelli kan!!! Sidoprojektet blir en hit jag lovar;)

Sandra sa...

flitiga ni är som tränar så mycket. Du är så duktig och kommer på bra lösningar till att nå ditt mål :)