tisdag 14 juni 2011

Vi vänta och väntar

Ja här väntar vi på de där filmsnuttarna som sonen tog, han är inte så snabb, glömmer så himla lätt och dessutom så arbetar han ju. Att filma med telefonen var kanske inte det smartaste, hade han använt min kamera så hade det hela varit fixat nu och jag kunde gjort det själv.
Sök träningen i lördags var jättekul och Jacki var så duktig och tycker det är roligt, det är så härligt att se hur kul hon har det. Nu ska jag försöka få till  lite framförgående och ett bra kryp. Budföringen ska också tränas Usch nä nu börjar det bli lite mycket.  Ska även läsa igenom reglerna, för lägreklass. Tanken är att komma ut i en tävling, vi är ju uppflyttade till lägreklass spår så då blir det lägreklass sök vi provar oss på.
Swea,  Swea som är duktig i det mesta vi provar, men sök är svårt. Hon är så försiktig och försynt men än ger jag inte upp. Meningen med sök var att höja hennes självförtroende och det gör man inte i en handvändning. Jag står fortfarande fast vid att det är jobbigt för henne när vi blir många, även om inte alla försöker nå henne samtidigt så blir hon "pressad".
I lördags var vi bara 5 och då blir det inte heller så mycket prat runt omkring utan mer sammanhållning i gruppen, och då funkar det bättre för Swea. Hon gick till alla stannade kvar blev matad med diverse godsaker och kliad under hakan hade riktig myspys med de flesta. Men mellan varven lite överslagshandlingar i form av att snusa, hon "sökte" nog över hela området vi var på.  Kanske vi skulle jaga ut min mamma i skogen några gånger för sist vi gjorde det så funkade det, kanske då poletten trillar ner. Ja jag får väl se vad jag kommer fram till,  nu blir det ingen sökträning på 2 veckor pga utställning och något sånt jobbigt som midsommar.
 Träning på klubben igår, lite lugnt och avslappnat, inkallnings övning med Nelli, lite träning i gott uppförande för fröken som hon skötte fint.
 Jacki och Candy fick liten stund var.  Candy har nu slutat löpa och är avlöst med Swea som liksom i höstas följer mammas spår.
 Bara lite försiktig träning med Swea pga löpet vill inte pressa henne för hårt, även om hon är som vanligt pigg, intensiv och träningsvillig.
 På kvällen blev det hundcafe för Nelli, kände lite att orken inte riktigt fanns,men vad gör man inte för Nelli. Klart att vi vill få lite social träning, och hon skötte sej jätte fint. Pratade med de andra bl.a en cockerpojke som heter Molle, han var den som var mest intressant för henne.  Hon hoppade upp i knäet på Carola och satt där och myste.
Vi gick en liten sväng för Nelli skull, som en del i hennes träning. Då var hon mycket "upptagen" med att spåra.
 Jag har alltid massor av frågor till Carola och får "massor" av svar och visst blir jag lite klokare för vart svar jag får.
Det finns situationer här med Nelli som är återkommande, och det är ganska jobbigt. Då vi i familjen äter ska hon vakta, och det blir ibland lite jobbigt att vid varje måltid ha henne där. Så nu har jag kommit fram till att sätta henne en bit ifrån oss. Stannar hon inte ( jag tror hon kommer att stanna hon är duktig på sånt) så sätter vi ett galler i dörren.. Det finns  andra situationer som hon vill ta över och då kommer jag även då sätta henne en bit bort. Så får vi se vart det leder, hoppas på rätt väg.

2 kommentarer:

Malin sa...

Mysigt med hundcafé och skönt att det gick bra. Ibland kan det ju räcka, lite socialisering bara. Sen sover dom gott :-)
Kram

Eva sa...

Min första amris, mammas dåvarande tax och mormors dalmatiner lärde sig att ligga med framtassarna EXAKT på tröskeln till matsalen hos mormor... Dalmatinern kunde fuska men då räckte det att man sa* "Skyyyylon...!" nästan viskande så drog han åt sig benen:) Se'n fick de komma till kaffet. Löste problemet att taxen kunde vakta lite mot de andra.