onsdag 17 augusti 2011

höstens första

Igår gick vi höstens första viltspår. Och Candy var den som gladde mej mest, hon är bara så himla duktig om hon bara har lust. Det är synd att hon är så svår i humöret, jag har en teori om hormoner som spökar,  kanske jag lär mej hur hon fungerar så småningom. Jag testade en ny variant på henne, tappade spårlinan så hon fick gå det mesta av spåret själv. Matte springande bakefter det gick hur bra som helst, för Candy , matte flåsade och stod på huvudet över grenarna, men kom i fatt henne lagom vid klöven. Hoppas att det inte var någon som såg mej. ( dåren som far omkring som en galning över stock och sten efter en stackars liten hund)
   Nelli är väldigt lik sin mamma använder sej av samma spårteknik och kollar allt annat också. Det är inte bara i spåret hon liknar sin mamma det finns otroligt många likheter, upptäcker fler och fler.
  Swea ja, Swea är Swea där det mesta ska gå kvickt som tusan men klöven hittade hon. Om det nu ska bli ordning på henne så ska jag nog se till att få ner tempot.
 Men jag är rätt nöjd med mina töser ändå.
 Swea fick även bekanta sej med en vanlig sökrulle som jag tänkte använda på lördag.
 Träningen  för övrigt är det för  tillfället väldigt lite av, har dålig motivation, och vi som ska träna på fredag och snart tävla igen.
 Ikväll har vi plockat massor av kantareller som jag ska koka in i ättikslake, imorgon hoppas vi på torreväder så vi kan plocka lingon. Hemkokt lingonsylt är den bästa sylt som finns.

4 kommentarer:

Carina sa...

lingon är aldrig gott. Vet du var det blir på lördag?

Rebecca sa...

Jag kan se det framför mig när du står på öronen i skogen; hehe!

Drömflocken sa...

Lingon alltid gott! De blev en väldig massa.
Tror jag säkert Rebecca!!

Anonym sa...

Hej Hej Kylle!
Vad du e duktig! Å dina hundar med! Gott med lingon var länge sedan jag plockade rårörda är ju inte helt fel.
Ha det gott.

vov vov Ricco & Alfons & Towe