måndag 27 september 2010

allergi

Jacki har utvecklats otroligt sista tiden. Hon en helt annan hund att jobba med. Idag visade hon  sin soligaste sida och jag är så nöjd!!!
 Det kom ett par till klubben för att träna, inga som hör hemma där men visst har jag stött på dom i tävlingsammanhang, men aldrig tidigare pratat med dom.
 Mannen tyckte det såg mycket trevligt och fint ut när Jacki gjorde sitt träningspass. Jag berättade att hon kan momenten för 3:an MEN att metallapporteringen inte går alls, det tyckte dom var mycket synd. Lite tips fick jag,  har ju iof gett upp den biten, men kanske ska vi ge det en chans till. Språng- och långsammarsch som tidigare inte alls va bra går så mycket bättre. Vittrings apportering och även hopp med apportering sitter fint, och numera t.o.m samma tempo in som ut precis som det ska vara. Innan var det galopp ut och trav in.
 Vi fick smakbitar på ett godis som mina hundar blev galna i. Fick även tips på vad som kanske kan hjälpa Candy som ibland har känningar av sin erlichia som gör att hon inte vill.
 Och det bästa av allt dom skulle fråga sina träningskompisar om vi fick vara med och träna sök. Det är något jag jättegärna vill prova. Har hört så mycket possitivt just om sök, det höjer hundens självförtroende bl.a. Så nu håller vi tummarna
 Swea var lite för sprallig idag igen, men tillslut så lugnade hon sej LITE, så pass att en platsliggning på 1½ min gick fint och hon låg kvar till jag sa sitt . Idag var Gertie och Lotus med Swea låg i mitten mycket stilla rörde sej bara pyttelite.Absolut godkänd!
 Idag tyckte jag att ytterdörren var lite väl skitig, så  jag sprayade rengörningsmedel och torkade av då står det 3 nysande och fnysande cockrar på rad bak mej.  KAN det va så att dom är allergiska eller bara ovana vid att matte städar, för ingen kan anklaga mej för att ha städmani..................

3 kommentarer:

Marie sa...

Måste vara allergi :-) Vilken tur då att de inte har en matte med städmani. Kunde ju blivit jobbigt för vovvvarna.

Eva sa...

Är du säker på att det var "nys" och inte bara "fnys"?
Tänkte mest ett misstroget fnysande:"Matte städa??"
DET ljudet hörs nämligen här också då och då...:)

Carina sa...

Fniss!! Skäm inte bort dem bara med nyputsade dörrar. Jag har ju bara provat på sök nu på kursen och det var så kul men som sagt svårt att hitta kurs. Lyckos dig som kanske kommit med i en grupp. Vår tränare sa att de flesta tränar så bildar grupp och hjälper varandra. Tur du inte var med igår då hade jag skämts=) vi hade lite kul sista gången och tävlingar vad gör mitt hundelände jo iställer för kapplöpning drar han på kattjakt mm. KRam