onsdag 8 september 2010

Finaste hundelände

Swea finaste härligaste lilla hundelände.  Hundelände med sitt j-kla tuggade, äter på allt som inte är mat. För maten är svår att få i henne. Men jag kan inte annat än förlåta henne, när vi tränar visar hon alla de goda sidor som bara finns. Energisk, possitiv, envis försöker hela tiden komma på vad matte vill och menar. Dagens träning på klubben var alltså bara toppen, både linföring och fria följet SUPERBRA. Kanske har matte äntligen lärt sej belöna rätt, vid rätt tillfälle, för nu verkar det som om hon vet var jag vill ha henne.
 Tyvärr så blir det inte så många tillfället att träna platsliggning, det är ingen på friaträningen som tycks behöva träna det. Måste bara ha tag på nån som vill vara med, vi kommer ju ingen vart på det området då vi bara tränar det själv.
( Borde ta mej i kragen och fråga om nån vill vara med, men det är en svår grej, för mej. Har liksom tappat kontakten med de flesta där. Ibland slänger nån ett par ord när de går förbi, men som hörselskadad har jag inte en chans att uppfatta vad de säjer. Och tänk om jag svara fel, fy hemska tanke, så då blir det bara så att jag drar mej tillbaka. Det känns som om inte någon där förstår mitt handikapp trots att jag har förklarat för en hel del. " Jag hör inte var ljud kommer ifrån, kan inte uppfatta vad som sägs  när folk pratar i mun på varandra, eller runt omkring, måste titta på den som pratar med mej  m.m". Jag vet att det är sånt som måste nötas in, men ibland känner jag mej tjatig. Att inte höra är vårt MEST energikrävande handikapp, visste ni det. Och för min del också fruktansvärt pinsamt)
 Men en tanke slår mej, jag får väl försöka arrangera störningar. Kan jag få henne att ligga kvar i de mest omöjliga situationer så borde hon även klara en platsliggning med andra hundar.?! Kanske. Givetvis ska vi terra stackars Lotus och Gertie på måndagarna i fortsättningen också.
 Appoteringen ser jag inte just nu inte några förändringar snarare nästan så att vi har backat lite, har nog tränat lite för lite sista veckan. MEN språngmarsch är på G ( känns det som) hon far inte längre iväg som en raket utan travar nja, kanske inte travar men galopperar sidan om mej. Med andra ord ser hon inte längre det som någon form av kapplöpning mellan henne och mej.
 Ställande och läggande under gång går framåt, tack vare det alldeles suveräna tips jag fick av Mona.
 Imorgon ska vi träna ingångar och apportering. Och vi ska försöka träna mycket nu så jag får lite hull på henne, för GODIS tycker hon om.och får i mängder på ett bra träningspass (kilovis)

7 kommentarer:

Sandra sa...

Roligt att det går så bra med träningen med Swea. Du får gärna låna Freija som störning om du vill ;)

Det där med hörselskada är inte så lätt...Henrik (min man) är döv på ena örat vilket han blev -99....de problem som du berättar om har han oxå..hör inte vad ljud kommer ifrån,,,chansar lite när någon säger något som han inte uppfattar och svarar TOK FEL ibland...bara tjata på för det är lätt att "glömma bort" att någon inte hör även om man lever med någon som ej hör...även jag tabbar mig och står och vrålar på Henrik som är i ett annat rum och inte hör ett skit...medan jag står och blir irriterad över att han inte svarar när jag ju VET att han inte hör...
Mina råd: Fortsätt påminn och berätta om din hörselskada och SLUTA skämmas om du hör fel :)
KRAM

Grabbarna boys sa...

Vi kan också komma och var störningar.
Det kan vi vara mycket duktiga på, ett av våra favoritjobb!!
Starkt att berätta om din hörselskada.
Vet man bara varför så är det ingen som bryr sig om det blir lite fel ibland.
Ha en underbar fredag.
Kram!!

Susann Larsson sa...

Victor kan också vara störning. Du anar inte hur störig han kan vara;)

Eva sa...

Bodde vi bara närmare så skulle jag och A ställa upp närhelst ni behövde! J kunde nog bidra med störande nos i rumpan också, när det nu är en RJEJ det gäller:)
Håller helt med ovanstående: SLUTA SKÄMMAS! Det är väl inte ditt fel du hör lite dåligt?? Har själv envis tinnitus som när den är som värst ställer till det (bäda sidor). Och har grälat MASSOR på flk som klagar på en kille på ICA här! HAn jobbar jättebra o är supertrevlig - men han är helt döv. Och folk har MAGE klaga på att han inte svarar!!
Du har rätt att kräva att folk lyssnar och tar lite hänsyn.
(Och attans vad glad jag blir du skriver om Swea som i komm hos mig! Du som är så duktig med lydnad och så - toppen du också retar dig på vilddjur:)))

Marie sa...

Oftast beror det på okunskap hos folk och du är oerhört stark som berättar om din hörselskada för din omgivning. Snälla du, skäms inte när det blir fel. Vem kan klandra dig? Jag är lärare till yrket och har precis tagit emot en ny klass. En av eleverna är hörselskadad och jag har fått mig många tankeställare bara på de här veckorna. Jag märker också att hon får lägga ner oerhört mycket energi för att kunna hänga med och vid dagens slut är hon ganska trött.
Ha det bra! Kram!

Eva sa...

Kom på att vi väl skulle säga GRATTIS till en 1.5-åring idag?
(Nej, vi firar inte halvårsdagar annars, men just 1.5 är lite speciellt tycker jag. Då kan man ju iaf HOPPAS att de ska börja bli vuxna...Valp-/unghundstid är mycket överskattat:))

Carina sa...

Hm satt och skev ett långt inlägg till dig men det har tydligen inte kommit in=( inte att lite på de där datorerna. Självklart kommer vi också gärna och stör och vad gäller din hörselskada är du otroligt stark som talar om hur det är absolut inget att skämmas över det vet du och jag har sagt det förr. Vi ses på söndag hoppas nu förkylningen ger med sig. Kram