söndag 19 september 2010

samma dag

Jo visst finns vi kvar här. Vi tränar och tränar, och Swea har idag gjort en bra, inte perfekt men bra apportering efter ettans modell. Hon har myror i kroppen, det där att sitta stilla med något i munnen när man kan fara omkring som en virvelvind. Vi jobbar även på hur en framtida apportering ska se ut, att ta apporten rätt. Komma in med den och sätta sej, går ganska bra.
 Ställande under gång tror jag snart sitter, det är bara det sista lilla men så viktiga stå kvar när matte kommer tillbaka. Vi är nog lika envisa där, vi ger oss inte men idag var det jag som segrade,  hon stod kvar och på kommandot fot kom hon fint med. Hon är väldigt följsam, går fot snyggt, är lite lätt att störa men allt kan ju bara inte gå för lätt, så är det bara.
 Hon har så mycket energi att det måste hända saker hela tiden, att vara still är det svåraste som finns. .. Om man inte ligger i soffan eller min säng och slöar, för då går precis hur bra som helst.
 Jacki är tillbaka i sin gamla form, riktigt sprallig och tycker det är roligt med träningen. Allt jag lär på träningen för Mona praktiserar jag även på henne. Hon är inte från början tränad på samma vis som Swea. Klickern fungerar jättebra på henne, och hon mår bra av att själv klura ut lösningar. Framför allt så blir hon belönad annorlunda, rikligare och vid tillfällen som är mer rätt än innan, därav framsteg.
 Funderade på att anmäla till klubbmästerskapet, men tyvärr den dagen ska jag lära mej mer om spanielns anatomi och historia.. Otur att det ska va samma dag nu när vi har lite flyt Jacki o jag.

4 kommentarer:

Marie sa...

Så duktig du är på att träna målmedvetet med dina hundar! Otur med att aktiviteterna krockar, men det kommer säkert fler tillfällen framöver.

Grabbarna boys sa...

Ja synd att två roliga aktiviteter ska vara på samma dag.
Ganska typiskt!!
Lika duktiga som vanligt är ni på att träna.
Ha en bra vecka.
Kram!!

Eva sa...

Ni är så duktiga! Får riktigt dåligt samvete...
Kul "höra" hur Swea och Assar verkar vara lite lika! Han är också MYCKET bra på att slöa när det passar:) Och sååå morgontrött innan han kommer ur buren! Behöver ett antal minuter för att "gå igång".

Carina sa...

Visst är det typiskt att allt kul ska krocka. Kul att Jackie är tillbaka i gammal god form.Sprall i ben svårt att sitta still oj vad vi känner igen en annan dam där gissa vem? Uffe ska börja jobba skift och när det drar igång har jag eftermiddagar varannan vecka att hitta på precis vad jag vill iof det gör jag oftast nu med men tänkte iallfall titta ut till dig då hör av mig när han fått schemat. Ser fram emot lite babbel=) Kramis