måndag 8 november 2010

Protokoll

Idag kom Jackis och Sweas diplom och protokoll från anlagsprovet.
 Jackis lyder så här:
 Spårvillig, går 100% ini spårarbetet, har stundtals lite för bråttom o blir då kryssande - men hittar själv tillbaka
  Jacki i ett nötskal.
Swea då:
Ringar ganska mycket för att säkert få med sej "rätt" spår. Inga problem att lösa sin uppgift. Bra samarbete mellan hund och förare.
 Stämmer helt riktigt på Swea också, jag tycker att vi har överlag ett bra samarbete. Ni tror nog att jag snart bara snackar men hon gör mej så glad. Dagens träning: JÄTTEBRA. Hon apporterade Lotus apport utan problem. super frittfölj, inkallning precis sidanom Lotus, vi kallade in från varsett håll och Swea blev lite snopen först men fattade galoppen och kom snyggt till matte.
 Vi har tror jag 2 (3) moment som inte sitter så bra som jag vill, "ställande" och apportering efter 1.ans modell (2.ans kan hon bra), det är vad vi jobbar på och "platsen" som jag iof tror att hon skulle fixa även på tävling.
Yvonne och Lisbeth tycker att till våren är det dags för oss att visa framtassarna. Målet var från början i höst men nej, vi är inte riktigt klara än. Vi har vintern på oss och framåt april, maj kanske det är dags.
 Jacki o jag jobbar åter på framförgående, att det ska va så svårt, men nu använder jag en nytt sätt. Med hjälp av klickern ska det väl gå vägen.  Jacki gjorde fina språngmarscher och långsam marsch var också bra. Vi gjorde vad jag förstår kan kallas "Skåneleden" eller "dumrutan" som ingår i elitlydnad, och det kan hon väldigt bra. Lite nytt måste man ha, kan inte bara köra fast i det gamla. Vi ska även träna mer kryp som börjar lossna lite. Hon kryper korta sträcker väldigt bra, men inte om jag står upp. Men tekniken finns där. Kryp ingår i lägreklass, och vi är ju uppflyttade i spår. Och varför inte, kanske vi kan testa en start om vi får till kryp, framförgåendet och budföring som hon har kunnat hm.. nu blev det genast mycket.
  Det blev inte så långt pass idag, jag frös så in i ....... Kan det va snö på gång, som dom snackar om, får inte upp värmen, utan fryser hela tiden.
 Ikväll hoppas jag på att glömma bort det frusna för då ska jag på stickkurs, teckniken i "flerfärgsstickning" ska jag lära mej. Det ser jag framemot.

3 kommentarer:

Carina sa...

Bra samarbete - absolut tror jag eller vet att ni har det. Lite avis vi fick minsann inga diplom på våra anlagsprov. Tycker att hela hösten har det gått framåt i er träning vilket är så kul för dig det var ju motigt ett tag. Kram

Kylle sa...

Swea är väldigt samarbetsvillig!, de andra jobbar på bra dom också.

Sanna sa...

Vad kul! Såg att du både har LpI och LPII på Jacki, tog det lång tid för er att ta det sistnämnda? Det är ju lätt att de blir uttråkade när man stannar kvar i en klass menar jag... Vi tävlar just nu i lkl 2 men har ännu inte satt tvåans apportering. Sheila kommer in med apportbocken (när vi tränar inomhus) men släpper den så fort hon kan, får alltid försöka "fånga" den så snabbt jag kan. Ettans apportering struntade vi i helt eftersom vi tänkte att det skulle vara lättare att lära in tvåans direkt. Så fel vi hade... Nu har vi suttit fast ett tag och det känns som vi provat allt. Du har kanske något tips? Det är ju himla svårt att klara första priset utan apporteringen:(