måndag 21 mars 2011

Hundträff

Sen som vanligt, men andan har inte fallit på.( Alla andra som var med har redan uppdataterat )
 Igår var jag, Nelli o Swea på hundträff i Hovdala.
Här en bild jag lånat av Sandra

Samlade hela gänget. De flesta vovvarna är mest intresserade av en hop fåglar.
Först lät vi hundarna springa av sej och leka i hägnet. Funkade fint förutom att nån liten röd sak inte tyckte om mina hundar ( Sweas  halvmoster och även mamma till den där lilla tjockisen?!). dom som är så söta. Kanske damen tyckte att dom inte tillhörde gänget som mest bestod av hennes barn. Skämt åsido. Inga större problem.
Sen gick vi en sväng. Härligt och jag har ju aldrig sällskap när jag promenerar så det var riktigt kul och nyttigt för min hundar. Vi var alla eniga om att göra om det om några veckor.
 Idag var det vår måndagsträning. Nelli och Swea springer lösa på vår kisserunda. Nelli är ännu så länge väldigt lyhörd och kommer genast. Men jag är inte helt övertygad om att hon skulle göra det här uppe i skogen med alla hjortar runt omkring. Vågar inte ens prova.
Swea var busig och tjänstvillig som vanligt. Lisbeth skrattade åt hennes försök att få igång matte, provade lite sitt, ligg, stå, backa och till slut skällde hon lite försiktigt och det var ju det jag menade. Hon är så söt när hon försöker komma på det rätta.  Träningen gick bra förutom att hon smet och stal Lotus leksak busunge, men hon lämnar frivilligt saker ifrån sej.
Apporteringen gick väldigt bra idag, och nu kom jag på att Swea har en annan tecknik än ex Jacki, hon närapå vänder samtidigt som hon tar apporten. Jacki tar och vänder sen. Men Sweas teknik ska jag försöka uppmuntra. Tänkte se om det står något i Niina och Kenth Svartbergs "Med sikte på 10:an" Som jag läser i lite i då och då. Den har varit bortglömd under en lång period men nu sprang jag på den en dag. Faktiskt har den legat på mitt nattygsbord utan att jag sett eller tänkt på den. Men nu ska det pluggas lite igen.
 Nelli var väldigt duktig sätter sej oftast i rätt position nu, med lite lite hjälp ibland. Vi gjorde lite budföring med henne jag och Yvonne  hon har absolut inga problem med att springa emellan oss. Utan kommer glatt vem som än lockar.Försökte träna lite början till frittfölj men då smet hon några gånger men kommer oftast ganska fort. Lite sprallig och busig får man faktiskt va, hon är ju bara 1 år.
 Jag fick idag ett jättefint foto av Frida och Max!
 Tack snälla Monica för bilden

Sådär nu släcker vi för dagen!  Imorgon planeras ev spår med Jacki o Candy ev får Nelli också snusa lite.
Jacki ska jag även prova fjärrdirigering med, efter nytt tänk. För nu har jag läst på lite. Alltid bra med nya tips.
Swea står över  spåret och tränar vittring eller något för matte mindre krävande.

2 kommentarer:

Elon och Linus matte sa...

Härligt med hundträffar och få prata om hundliv, både roliga saker men även lite tråkiga saker.

Sandra sa...

Håller med om att det var kul :) längtar redan till nästa träff :)