onsdag 30 mars 2011

Turdag

Det känns det som idag, turdag.  För det första så slipper jag dammsuga, förmodligen har ett rör hoppat av på vinden. Och jag fick order om att inte gå upp där m.a.o så kan jag inte laga det och därför slipper jag städa, som är det värsta som finns.
Den största delen av dagen har jag därför tränat hundarna,så mycket roligare. Redan igår bestämde jag mej för att spåra med Swea o Nelli.  Ut i morse och la spåren.
Sen stickade jag lite på tröja nr 10
Som jag tycker blir snygg än om inte rött är min favorit färg
 Sen ut med Swea och där hade jag förberett för vittringsprov både genom att läsa på och lägga ut apporterna.
 Men först lite rutan som verkar börjar falla på plats. Lite sidoförflyttningar, vändningar på stället och under gång, riktigt nöjd. Tempoväxlingar som får henne så otrolig på hugget. Inkallning superbra tempo. Början till fjärren med sitt-ligg försöker få till de rätta rörelserna, också framsteg. Och så bus,bus med busSwea.

 Så var det då vittringen jag hade en apport i fickan de andra låg här

La dit den jag haft i fickan lite godisframför högen och skicka dit Swea. OCH hon fattade genast vad hon skulle göra tog rätt pinne som det stod 5 på och kom till mej med den, tur eller fattade hon vad jag ville.

Jackis tur. Hon är super taggad just sån gooo i henne. Idag funkade inte fjärren riktigt bra, men har en nu taktik som jag praktiserar och hoppas ska ge resultat framöver.

 Här är det full fart ut till rutan avstånd ca 25m

Och stanna! Inte riktigt nöjd fick inte henne ut första gången men sen bättre.
 Vi körde även här sidoförflyttning och vändningar och även backa som verkligen gick bra inte alls snett idag.
Inkallning där vi siktade på tempo som kan bli lite avvaktande, men idag Ok
Avslutade med vittring


Efter att kännt på en pinne valde hon  rätt, kunde va bättre


Så var det hög tid att ta Nelli och spåra. Idag ca 100m och liggtid 3½ tim. Mycket mycket bättre än första och andra gången Jätte nöjd med henne, Hon vågade gå 5-6 m framför mej vilket de andra gångerna varit som mest 2-3m framför.

Därefter latade vi oss lite innan det var Sweas tur att spåra. Ca 500m och i 7 tim låg hennes. Det hade varit massor av djur i hennes spår, det hade jag sett innan. En hare sidan om oss och ett fågelkadaver, störde inget. Men alla nya hjortspår var nog lite vilseledande. Och jag, stjärna som man är så hade jag som vanligt glömt var klöven låg.....Jag lär mej aldrig, men andra sidan fick hon verkligen jobba själv och hon gav sej inte. Hittade sin klöv och var nöjd och glad

Nu håller vi kväll, och idag blir det min favorit middag stekt fläsk med löksås....

10 kommentarer:

Carina sa...

Håller med men inte om tur utan resultat på träning och stort tålamod. Kul kul förö dig! Passar det någon em nästa vecka att jag tittar ut? Vet att varken du eller jag kan måndag men annars är inget bokat. Hade varit så kul att "tjata" bort en em. Kram

Heléne sa...

Vilken härlig dag ni haft!
Det där med att leta reda på den rätta pinnen måste vi testa. Ger nog lite hjärngympa för doggen. Kan ju även utföras inomhus.
Jag brukar ibland plocka upp en kotte då vi är i skogen, hålla den i min hand, och sen lägga tillbaka den bland andra kottar. Förvånsvärt att hunden hittar rätt.
Spåra är kul och vi längtar till årets premiärspår.

Eva sa...

Duktiga tjejer! Och duktig matte! Både med träning och med tröjorna. Så produktiv du är!
(Bra tips från Heléne också, ska testa kotte med A.)

Susann Larsson sa...

Vad skönt att slippa städa;) Jag har inte heller städat idag. Inte för att jag inte kunde, jag tyade inte. Måste få vara lat ibland. Nu smyger dammråttorna längs väggarna, men jag ignorerar dom jäklarna. Kul med framsteg i träningen:) Ni är verkligen flitiga.

Boubou sa...

Vilken härlig dag! Vad ni är duktiga! :)

Freja Phaléne sa...

Låter som en väldans bra dag!!!

Elon och Linus matte sa...

Hur gör du när du ska aktivera alla hundar ? När vi försöker med Elon, då blir Linus avis och stör och tvärtom, så man får passa på när en av dem är borta.

skapa och inreda sa...

Ser så roligt ut.
Snart ska jag och lille Åskar också börja ha roligt med spår och övrig träning.

Sandra sa...

DUKTIGA NI ÄR!!!!!! och du är ju helt klart drottning på att sticka!

Anonym sa...

Så duktiga ni e!
Kul att det går så bra för er!
Vov vov Ricco & ALfons å Towe