onsdag 16 mars 2011

NU får jag väl på f-n?

 Spåret jag planerade för Nelli "blåste bort". Jag hatar när det blåser och ska jag  lägga "förstaspåret" i denna blåst, det känns inte bra.
 Istället har vi tränat inne, med andra ord så har jag varit ute kanske max 4-5 min, så lång det tar att går in o ut i affären. Lite ved fick jag också ta in så mycket utomhus luft för min del blev det inte.
Vovvarna skötte sej fint Nelli börjar få kläm på vad jag menar. Jacki känns inte riktigt i form vet inte vad som felar. Har liksom stängt av en smula. Men hon gör mycket för en mella, så lite fick vi gjort.
 Swea på gränsen att explodera, överskotts energi ??? vi tränade ju faktiskt inte igår.  Vi övade ett nytt moment, och den gamla övningen med pallen och även stolen.
 Vi hade lite lugnare igår Nelli hölls på mattan genom att inte få va uppe i hos mej. Hon gick och la sej självmant på den plats jag hänvisat några gånger, och hon sov länge. Kanske hade hon en jobbig eftermiddag hos Carola.
 Det hade inte jag men..ja den har satt igång mina funderingar IGEN. Sitta inne hela dagen (nja inte riktigt jag skjutsade faktiskt mamma imorse till sjukhuset och väntade på henne) och sticka då tänker jag. Hjärnan kommer verkligen igång.
 Jag hade planer på ev para Swea, en hane har jag tittat ut (men inte pratat med ägaren än) det känns fortfarande aktuellt MEN formodligen inte i år. Både Jacki o Candy var 3 år innan sina första valpar och Swea är mycket vildare, omognare så varför inte vänta.

 Jag tror mej veta varför Swea i perioder tuggar itu en hel del, och det är också en anledning till att vänta. Vi vill ju ha en lugn och fin mamma inte en vilding. Förstår också mer idag efter gårdagens samtal med Carola varför Swea är den som passar bäst till lydnad, jag lärde mej massor igår.

  Vi pratade mycket cocker , och får lite känslan av att vår ras håller på att dra på sej ett dåligt rykte. Det nämndes en brukshundklubb som inte ville låta en cocker vara med i kursen då de haft så mycket problem med cockrar...( förvånad när jag hörde vilken) ..Kanske har det varit så innan ,det är kanske inget nytt men jag har inte upplevt det........ Folk vet inte eller får inte informationen om vad det är dom köper, det är inte bara en söt liten gosig vovve, det är en jakthund som tycker om att jobba och det är massor av pälsvård, om man inte klipper av all pälsen som är det värsta jag kan se. Det finns givetvis en del tillfällen det är mer eller mindre tvunget, en kastrerad cocker kan ju få en om vansinnigt jobbig päls
Mina vovvar är det bästa jag har, jag älskar mina cockrar det kommer nog alltid att finnas 1 eller 2 här, men har planer på att en dag ha en annan ras. Och det är där mycket tankar finns.
  Vad vill jag med min hund?
Jag vill ha en som lämpar sej till mitt intresse för lydnad, och det finns alldeles för många raser. En eller annan har jag redan sorterat bort. Just nu är det 2  ev 3 som jag kommer att läsa på om och studera. Imorgon kanske det har utökats till 4,5 eller kanske ingen alls ja ni ser så kluven jag är just nu. Det har varit för mycket som hänt sista tiden.
 Träningsmotivationen finns där fortfarande och målet för mina hundar står kvar, kanske är motivationen ännu högre nu för att visa vad våra hundar kan och går för. Cocker är trots allt en härlig och allsidig hund, som vi h ÄLSKAR,        t.o.m gubben kan yttra sej possitivt om rasen, han som tycker att vi har ungefär 5 hundar för mycket..........

6 kommentarer:

Katarina sa...

Ang- 'dåligt rykte': Det är kanske som med elever i skolan. Vissa stör ofta under en period- och får ett rykte som allmänt jobbiga. Och de där ryktena eller stämplarna är ibland svåra att tvätta bort.
Träffar man på några 'svåra' hundar från en viss ras är risken stor att man generaliserar.

För visst är det så att rastypiska egenskaper finns förvisso, men hundar är ju också individer.

Eva sa...

Jag tror att du har rätt i det där att lite "fel" folk kan köpa cocker, engelsk eller amerikansk, för att det är "söta" men inte kolla så mycket på bakgrund. Hörde en del mycket konstigt när jag stod i rasmontern i dec.
Nu är ju cockern ingen "svår" hund men kräver nog ändå lite mer än vad många tror. (Säkert har fler raser samma problem.)
Synd är det! Som alltid när hundar hamnar "fel".
Se'n tror jag också att en del även bland "hundkunniga" (t.ex. klubbfolk) missbedömer cockern och blir förvånade när en sådan kan säga ifrån. Kanske de tar det allvarligare än vad det är då?
Blev väldans nyfiken på vad du funderar på:)
(Själv kanske jag MÅSTE ha en tax, som jag växt upp med. Eller en mops... Eller en skotte...)

Carina sa...

o vad jag skulle velat höra vad Carola ssa. Du måste berätta på söndag om du har lust såklart. Änn en gång saknar jag att vi inte bor närmre.Vi har ju alltid så mycket att spåna om och prata om. Är Sweas tilltänkte den jag tror?;)
Kram

Malin sa...

Jag har inte uppfattat att cockern börjar få dåligt rykte,men jag tror vi som uppfödare har ett stort ansvar att informera köpare vad det är om köper, vad en cocker behöver för att må bra och att det är en pälsras som man måste sköta, men så är det ju med alla raser, man måste informera. Konstigt av en brukshundsklubb att utesluta en ras pga en individ, låter otroligt amatörmässigt!

Freja Phaléne sa...

Hmm, jag tycker då minsann att coccrar är superfina voffsar i alla fall!! Phalénekramar!

Drömflocken sa...

Malin det beror på kanske i vilka sammanhang. Jag har fått höra en del grejer och det är ju givetvis inte cockerfolk som har dåliga tankar om rasen. MEN absolut inte alla, många har bara gott och positivt att säja. Sen ska man kanske även tänka på hur populär rasen är det finns ju många.
Givtvis har uppfödarn en stor uppgift att informera om sin ras.
Väldigt amatörmässigt, och märkligt då det finns en del cockrar och trevliga sådana på den klubben.