söndag 24 oktober 2010

Anatomi

En bild från skogen vi var i igår
Och en till. Visst är det en härlig skog vi tränade i.


 Och idag har jag o Swea varit på anatomiföreläsning, mycket intressant och nu ska det mätas både här och där.

   Några av oss hade sin hund med som vi då tittade på och gjorde en liten bedömning av, vad är bra, kanske något som kunde vara bättre. Bra tycker jag då det är bättre att se det på riktigt och inte bara på bild
 Ingrid studerar Swea som har  aningens "snipet" ansikte,  hon är ju inte färdig. Lite för stora ögon för Ingrids smak, men mörka och fina.


Här skulle va lite mer
Skuldran lite långt fram, därav en lite kort hals och lite dåligt vinklad fram. Bra rygg, bra svansansättning. Aningen  lång i kroppen. Bra djup, bröstkorgen kommer förmodligen att utvecklas mer. Lite klen benstomme. Och päls kunde det vara mer, men det kommer ( tror jag men för tillfället gör det mej inget med tanke på vår träning)

 Vidare För trång fram, dåligt förbröst.

Men står bra bakifrån, bra hashöjd men lite dåligt vinklad.
 Allt detta kan jag ju se och en del såg jag redan innan, men det var även en del possitiva delar på henne.
 Hon är med andra ord t.o.m bättre än jag trodde. Men skit samma hon är min finaste Swea ändå. Min allra bästa träningskompis, som ger så mycket på appellplanen och i skogen. Att hon inte är bäst i utställningsringen bryr jag mej inte om, hon ser ju ändå ut som en cocker ska. Och som Ingrid sa man gör det bästa av det man har...........så vi har lite att jobba med innan vi kommer tillbaka till utställningarna. Hon behöver tid att utvecklas min Swea. Och "någon" ska lära sej att framhäva det bästa på tösen.??? Hur i hela friden det ska gå till?
 En annan sak som verkligen gläder mej är att idag har hon varit mycket mer intresserad av att hälsa på andra människor, tror inte det beror på att hon börjat löpa idag. Utan snarare sökövningarna. Hon går framåt.
 

5 kommentarer:

Carina sa...

Håller med världens finaste nästan syster Swea är det!!!! Hon gillar vi MYCKET och det är väl för väl att du har något att räna på också och inte bara hundarna;)MEn visst var det bra idag!!!

Marie sa...

Verkligen intressant!!! Och vilken bra genomgång du fick av din hund, även om man såklart måste kunna ta både positivt och negativt. Tycker att hon ser jättefin ut din lilla Swea!

Drömflocken sa...

Kommer aldrig att få till det riktigt i utställningsringen. Är inte lika motiverad att träna den biten.

Eva sa...

Tack för att du visade och skrev detta! Jätteintressant!
Och det låter ju som en alldeles utmärkt kritik? Och så duktig som hon är på träningarna förstår jag att du är helnöjd ändå! Kul med utvecklingen med människor.

Sandra sa...

Vem bryr sig om hon inte faller domarna bäst i ringen...hon är ju en toppenhund i andra sammanhang :)