lördag 2 oktober 2010

"sökhundar"???

Sök är helt klart något för oss!!!!
 Jacki är ju helt okomplicerad och går till alla som kan tänkas bjuda på något gott. Hon gör djupdykningar i vilken godisficka som. Hon fattade vad det handlar om, spring ut och hämta godis tillbaka till matte, godis och ut och visa och godis, jippie som gottegris älskade hon detta.. Det var väl i runda slängar vad vi fick till idag. Detta är ju vår första gång, vi har aldrig provat innan. Vi har bara letat saker tidigare. Det är inte bara Jacki som är helt okunnig i detta ämne, utan även jag.
I veckan ska vi träna att ta en sån där "sökmakapär"  sökrulle eller vad det nu heter. Den ska hon hämta hos någon och lämna till mej. Ska också träna att ha den i halsbandet så det inte känns konstigt. Tror detta kan bli Jackis favoritgren.  Jacki  som sökhund!!!YES!
Swea,  det är ju igentligen för hennes skull detta började, hon har blivit misstänksam mot nya människor. Eftersom nu både hon och Jacki föll May-Britt och hennes man i smaken så fick vi chansen att få vara med och prova idag.
Idag övade vi Swea i att gå fram till nya människor och ta emot godis, hon skulle komma när dom lockade och det utan matte som stöd. Lite hjälp på traven, men mot slutet så mycket modigare. Hon förstod vad vi ville och jag tror att med tålamod och envishet så blir detta även något för Swea.
 Swea är väldigt bunden till mej hon kommer knappt ens när husse eller Rickard kallar. Ibland är det som om hon ber mej om lov först.
 Kanske det beror på att hon var så liten när hon föddes, 134g är inte mycket, därmed så har hon redan från början fått mycket passning av mej.
Nu ska vi verkligen jobba på detta det kommer att bli mycket arbete på egen hand för Swea.
Jag har valt att nu i början lägga mycket energi på Jacki och Swea och försöka jobba hemma med Candy tillsammans med familjen, detta eftersom Candy och jag inte fungerar så bra tillsammans i arbete.
 Gruppen som tränar tillsammans är redan stor ca 15 hundar, idag var det inte så många. Jag är så glad att vi får vara med. Det är riktigt kul  att se de andra hundarna som redan vet vad som gäller, i full fart, letande efter figuranten ( se där redan lärt ett ord).

3 kommentarer:

Eva sa...

Vad kul att ni hittat rätt!
Här har jag just börjat inse hur mycket A spårar på egen hand. Bok ska lånas så vi kanske kan organisera det lite.

Carina sa...

O vad avis jag är på dig!!!!! men man ska ju glädjas åt andra. Det ni hann idag med Jacie var ungefär så mycket vi fick prova. Men när du är proffs på detta så startar du upp en sökgrupp så får vi vara med eller hur?.

Grabbarna boys sa...

Lycklig ni som tränar och står i.
Men det är inte så konstigt med en så duktig matte som ni har.
Vov från grabbarna boys!!