fredag 4 mars 2011

Årets första

Årets första vad? Jo träningspass för Mona, med Swea.
 Jag blir lika förvånad var gång över hur mycket Mona har att tillföra vår träning, inte så att jag känner mej fullärd. Nej,nej inte på långa vägar.
 Våra "problem" har för Mona alltid en väldigt logisk förklaring. Tänk så enkelt det kan vara om man bara tänker till lite. Men så är inte fallet så vilken tur att någon kan förklara och vägleda.
 Idag har jag lärt mej att Swea kan eller Orkar att gå fot och hålla fokus i 10-12 steg, så nu ska vi jobba utefter det och räkna steg variera antalet, belöna, belöna  och jobba för att det inte ska bli tråkigt. Godis lek i massor. Vi har under vintern lagt till med sneda sitt, inte bra om matte är vaken så upptäcker vi det , nu har jag iof gjort det MEN vad har jag gjort åt det tyvärr nog mest ingenting, men andra sidan fick jag nu en lektion om vikten av att gå tillbaka i träningen och hur viktigt det är att repetera och även hur går vi till väga.
 Vi började även lite smått på rutan som ett nytt moment att träna. Inte alls illa.
 Apportering, konsten att sitta kvar till kommandot kommer.
  Efter vår stund med Mona satt vi kvar och tittade när hon tränade sin Fira och Marwin. Inte utan att man snappade upp lite "småsaker" där också.
 NU stå på schemat  sittkvar, rutan, att utöka antalet steg i friaföljet, ingångar med och utan apport, ja säkert något mer..
Jacki ska också träna efter detta och så har vi Nellie. Nellie ja, här måste jag verkligen försöka vi har kontakten, men behöver jobba på att hålla den kvar. Jag tror att för att få resultat får jag börja från början som om hon var en valp, annars blir det nog fel. Vi börjar med att klicka in och göra det till en bra grej. Hon vet vad det innebär MEN har inte den lilla extra "YES!! nu kommer belöningen", så det är vad vi ska arbeta fram..
 NU ska jag FÖRSÖKA föra anteckningar mest för Swea och räkna de där fina stegen.....
 Med oss idag var vår fanclub, Lisbeth och Lotus, det är så bra för på hemvägen går vi igenom träningspasset och analyserar, vänder och vrider på saker. Vi hade ännu en åskådare i dag  och jag vet att Gunilla också tycker lydnad är KUL hoppas nu att hon blev riktigt taggad. För visst var det givande???? att titta på Mona och hundarna

5 kommentarer:

Carina sa...

Var en sväng nerom när jag körde från jobbet men ingen var ute och jag ville inte gå in om jag skulle råka störa. Kul att det gick så bra för er. Du har en stjärna i lilla Swea.Nästa vecka börjar vår kurs och rot eller ej men jag är också kurssugen. Härlig helg på er Kram

Gunilla sa...

Jag blev jätte sugen, Ceasar fick träna igår ska du tro. Mona får det att låta så lätt, som du skrev, man tänker men varför har jag inte tänkt på det?! Började med att träna ceasar på att trampa musmatta, eftersom vi har träna mkt med dummien nu så trodde hhan att skulle ta den åt mig:)men till sist fattade han att han ska trampa, klicker är bra. Tack för idag snälla kylle

Drömflocken sa...

Synd Carina du skulle kommit in. Kul att er kurs kommer igång, inte omöjligt att vi kommer och kikar nån gång
Jätte kul Gunilla, se nu till att boka en tid.
Swea o Jacki får också ibland för sej att apportera musmattan och dom vet ju vad jag vill med den. Men dom tycker om att retas!!
Ibland tänker jag vad gjorde jag utan klicker!!

Sandra sa...

Mona verkar vara en riktig kändis :) min hundtränare här nere går oxå hos henne samt ett par kompisar som har 2 golden går oxå för henne :)hon verkar fantastisk

Freja Phaléne sa...

Ni verkar ha fullt upp! Vad skoj!!!