lördag 29 januari 2011

Äntligen!

Idag har vi tränat med SÖKGÄNGET, så vi har längtat efter detta. Tänkte att med all denna snön så blir det inget förrän till sommaren. Jodå vi for ut i skogen i Bjärnum, en hel del snö kvar och som tur var så var det ganska fruset, annars hade vi nog varit duktigt blöta. Lite kallt men visst är det värt att frysa lite bara man har kul.

Jacki : första skicket var väl sådär, kallar in igen och skickar på nytt, nu kom hon nog på vad hon skulle göra. Nu får hon inte längre godis av figgen, för hon trodde ju att det hela gick ut på att springa runt och tigga godis av alla. Så godis får hon på visning av matte. Envis som hon är försökte hon att dyka ner i figgens fickor. Och sen kom hon på att om jag tar sökrullen så kanske kanske man kan tänkas få en liten bit. Så hon tog alltså rullen mest hela tiden. Ett skick var hon inte ända framme vid figgen utan tog henne i vinden och tog rullen och in. Men sen ville hon inte visa, blir inte riktigt klok på vad detta var. Vi gjorde ett försök till och då gick det klockrent. Hon är duktig, nu ska vi jobba på lydnaden med rullen i halsbandet för att kanske få henne att förstå när hon ska ta den.
 Jacki och jag värmde upp med lite lydnad på vägen där, lite vändningar, backa och 2 jättefina kryp.Hon var väldigt pigg och glad att få jobba så härligt.
Då till det andra lilla eländet Swecia, nu faktiskt mycket modigare, vågade hälsa på alla, tom en liten flicka på 4 år.
 Hon gick ut till figgarna med lite mindre stöd än tidigare. Ena gången blev hon väldigt osäker då figgen satt lite i skugga, så istället för att söka tror vi att det blev en överslagshandling, hon sprang runt och snusade en massa istället. Det var bara att bryta och ta det från början.
Sen gick vi ett steg längre, jag höll henne i halsbandet och hon fick lukta på godis som  figgen höll, sen sprang han ut i buskarna. Jag satte Swea och  skickade ut henne. Det blev vi nöjda med så där höll .
Även hon fick lite vändningar och lite språngmarsch som uppvärmning.
Wilda hade vi med oss och givetvis fick hon ut och hälsa på våra kompisar, lilla tösen tyckte hon mest om. Och hundar av raserna svart terrier och english sheepdog är äckliga, hon som har en storasyster som är rotweiler?! kanske de här var för håriga.
 Vi avslutade med att fira diverse uppflyttningar BIR och BIM med smörgåstårta. Inte alls dumt.

2 kommentarer:

Carina sa...

som vanligt inte avis alls

Eva sa...

Kul för tjejerna att få ut igen så där! Och för matte:)
Och rottisen är ju syrran - klart HON inte är farlig! Så'na där andra typer kan man ju aldrig vara säker på...