fredag 14 januari 2011

En vecka

I morgon är det en vecka sen vi skjutsade sonen och en kompis till Sturup. Tiden går fort, hem kommer nu en 20-åring, jo så är det. Han har fyllt år under denna veckan. Ska han nu räknas som vuxen, det är ju inte länge sen han föddes. Här har det varit en lugn vecka JAG har sluppit lyssna på de där "far och son diskussionerna" ofta med olika tycken, de är väldigt lika, envisa och....
 Han är ingen bråkstake, men med tanke på att han en gång för några år sen hotade med att han skulle bo hemma till han var 30, det är 10 år till. Jaja vi får väl se.

 Jag minns hans dagis period som var väldigt jobbig, en fröken sa: en jobbig barndom så blir det en lugn tonårstid. Jo så har det varit. Hon hade rätt.
Barnen på dagis upptäckte att sonen hade kort stubin, när han tyckte det var orättvist att han inte fick vara med, så blev han förbannad. En gång han varit elak, så blev jag upplyst om det och talade om det för hans pappa. Pappa sa: Rickard du är en redig terrorist, ( pappa ansträngde ej för att inte svära) Rickard sa inget, kom tillbaka efter en stund och sa : Pappa du är en jävla turist. Jag trodde jag skulle dö som jag skrattade. Svordomar var nog de första orden han lärde sej.
I 4 års åldern, var han helt övertygad om att alla bönder hade samma namn som vår granne "Rune". Det gick inte att säja emot, så envis. Körde vi förbi en vattenkanon så var det Rune som vattnade.  Liksom att han trodde fullt och fast att man kunde köpa "Taikonungar" i Huaröd. !!??
I Spanien, han måste ha varit 4 nä snarare 5, gick han och pappa på stranden, kepsarna bakofram och solglasögon på. Dom gick en lång stund, väl tillbaka frågade jag vad dom gjort. svaret var:  Vi har kollat in "tudor"  (flickornas bröst). Jösses det skrattar vi ofta år än idag.
. Han och grannens son eldade i skogen, jag fattade inte varför dom sprang här fram och tillbaka och fyllde på flaskor med vatten. Det kunde slutat riktigt illa.
 Lite äldre,  till Halloowen blev han och kompisarna tagna på bar gärning när dom kastade tomater och ägg på ett hus, Det lovet tillbringade dom med att tvätta huset och bilen till den drabbade familjen. (Ingen här tyckte synd om dom) Han lärde sej en läxa och nästa år när "gänget" la sin veckopeng på ägg och tomater ville han inte vara med.
Lite om sonen, det är lite där mina tankar har varit denna veckan.
 Vi har tränat 1gång inne och 2 ggr ute nu i veckan.
Jacki har varit med idag för nu är löpet över och hon är kontaktbar igen, Jag har kommit på ett bra sätt att få igång henne, klickern är bara  SÅ bra.
 Jätteglad blev jag när vi tränade här inne och Candy tyckte det var kul, annars vill hon ju inte. Det bästa på träningspassen tycker hon är när jag säjer "slut" . Då blir hon så glad.
 Den dagen det  gick så bra slog mej tanken att vi skulle kanske göra som Teddys, Freijas och Elons mattar gjort, lära henne ett trick. Bara det att min hjärna är lite upptagen med andra funderingar just nu så vi har inte kommit dit än.
Här har vi Swea från dagen träning jättebra position i avlämning av apporten.
Foten på targeten
Och Jacki i ett snyggt kryp, synd men det skulle filmats, men det var dåligt med batteri i kameran. Ska prova en annan gång.

Då till det som mest har tagit plats i huvudet denna veckan

Mitt senaste projekt som utvecklas hittills precis som jag önskat. Otroligt!och i huvudet växer nu fram  liknande saker, när nu denna snart är klar så vet  jag hur nästa ser ut och garnet är inhandlat.  Eva i garnaffären väntar med spänning att få se det färdiga resultatet.

5 kommentarer:

Eva sa...

Börjar bakifrån: ÅÅÅÅÅH så läckert! Underbara färger och mönster! Du är otroligt duktig!
Träningstjejerna också!
Och se'n i början där... Höll på att bli döden för mitt tangentbord:) Hade te i munnen när jag kom till den "jävla turisten"! Vilken unge!:)

Carina sa...

Vilken underbar beskrivning av Rickard asgarvade mellan varven. Du får fråga om han spanat in tudor denna gången med. Usch de blir stora så fort på gott och ont. Jag har faktiskt börjat leka med kanindummiesen med Caspian och försöker få upp intresset och lusten för den vilket han har men han vill inte bära puttar på den med nosen.Vi ska ju börja apporteringskursen i mars så det vore ju bra om han fattade lite=) Kram

Sandra sa...

Ha,ha,ha,ha...sitter här och skrattar så jag skriker...Din son verkar ju SUPERBALL!!!...Ha,ha,ha...så cool liten unge han var :)kolla in tudor i Spanien när man är 5...flin...

Heléne sa...

Så duktig och pysslig du är med garn och stickor. Tyvärr ligger inte sånt för mig. Minns slöjdfrökens sura min och kommentar; det där får du riva upp!
Träna och aktivera hund är däremot jätteroligt. Funderar nu på vad Molly och jag skall göra framöver och till vilket forum vi skall vända oss.
Cool 5-åring du hade!

Madde sa...

Vad fint det blev, tänk om man kunde det. / Ha en bra måndag. / Madde