torsdag 6 januari 2011

Födelsedag!

Idag fyller vår fina Sammi 9 år. Tiden går, denna lilla söta nalle som jag såg första gånger vid 3 veckors ålder. Och sen var och hälsade på varje vecka. Tyvärr kan jag inte hitta bilderna på henne, har bara pappersfoton som för tillfället är pytsborta. Konstigt då jag tittade på dom för ett tag sen. Lånade en skiva med bilder av grannen med fixade inte det.
 En rolig historia finns det här: Grannarna sa när vi talade om att vi köpt en newfoundlandshund, bra då kommer vi inte in till er på några veckor.??!!( Vi fattade inget??). Lite märkligt kan tyckas, men nu kunde dom inte hålla sej borta ( kanske för att vi är så trevliga??). Dom kom in och såg vår Sammi  samma dag vi hämtat henne, och fick valpsjukan, ( det var väl det dom visste). Finns det några kvar??? Jodå det fanns en bror som dom åkte och köpte genast.
 Jag och Sammi på unghundskurs. Ingen rolig historia då Sammi tyckte brorsan var SÅÅÅ mycket roligare, än matte. Här är vi nog inte helt eniga om vilken väg vi ska ta.
Tror det är från sommaren 2003. sötnos!
Sammi till höger och brorsan Lufsen till vänster. Hon kunde sitta kvar trots störning.
Några kurser har vi gått, valp unghund, apell, och spårkurs. Igentligen aldrig en hund som varit särskilt road av att samarbeta MED matte. Sammi har varit lite av en oturshund, fick "cherryeye" vid 6 mån. Borelia vid 1½ . När hon fick orken tillbaka efter första tiden, så slet hon av korsbandet. Hon har haft en hel del problem med fukteksem som vi med tiden blivit ganska duktiga på att behandla. Efter borrelian har hon aldrig blivit riktigt stark. Hon blev  tidigt pensionär, Men en glad sådan.Här har vi henne sommaren 2009, med sin älskade lurviga pipekorre som inte lever längre. Hon har alltid älskat lurviga pipiga saker, så mycket att det har uppstått en del konflikter. Dessa bilder har, detta är invecklat, Fridas mattes systerdotter Malin tagit. Fina eller!
Här dragkamp med sin stora fan Swea från i somras. Vem vann ja inte var det den lilla klena, trots envishet fick hon ge upp
 Det värsta hon vet är, klippa klor och en annan grannes samojed, bara åsynen av denna gör henne sur.


Bilder från idag, lite grå om nosen, och har blivit en riktigt stughund, ligger gärna framför kaminen. Annars ganska pigg och glad.

7 kommentarer:

Carina sa...

GRATTIS fina fina Sammi! Hon är underbar Kylle kan bara hålla med. Stora hundar det är något visst med dem.

Susann Larsson sa...

Grattis Sammi!! Vilken härlig nallebjörn.

Eva sa...

GRATTIS gumman!
Vad kul att hon fick vara "huvudperson".
Och kul att Susann skriver "nallebjörn", jag har nog skrivit det förut men när jag var liten var jag HELT övertygad att njuffar var brunbjörnar i koppel:)
Väldans söta och mysiga är de!

Boubou sa...

GRATTIS FRÅN MIG!!

Grabbarna boys sa...

Grattis till er fina goa nallebjörn.
Hon verkar vara så himla mysig.
Kram!

cockettsriccardo sa...

Grattis Sammi!
Så fins bilder å så mysigt med en liten Nalle ja tiden rusar bara iväg.
Hoppas du fick något Gott att tugga på.
Kram Ricco , Alfons & Towe

Sandra sa...

Grattis stora björn :)